3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Προς 10ετή μίσθωση για να γίνουν οι παρεμβάσεις από την πλευρά του ιδιοκτήτη

Από μέρα σε μέρα το πόρισμα της Επιτροπής Καταλληλότητας

Από μέρα σε μέρα αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Καταλληλότητας για το κτίριο του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου. Αυτό ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ζαρκαβέλης απαντώντας σε μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου. Οι γονείς των μαθητών ζητούν να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μην υπάρξει μεταστέγαση του σχολείου σε άλλο κτίριο, ούτε φυσικά και κατάργηση του σχολείου και διαμοιρασμός των μαθητών στα ήδη επιβαρυμένα σχολεία της περιοχής.

Η πλευρά του Συλλόγου μετά και από τις επαφές που έχουν γίνει και με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ζήτησε, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταστέγαση και να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται να υπάρξει δέσμευση από το Δήμο Αγρινίου για ενοικίαση του κτιρίου επί 10 χρόνια, προκειμένου έτσι να γίνει και απόσβεση από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

Ο Χρ. Ζαρκαβέλης από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση έτσι ώστε να γίνει 10ετής μίσθωση του κτιρίου, μόνο όμως εφ’ όσον υπάρχει ρήτρα για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο κτίριο από την πλευρά του ιδιοκτήτη εντός ενός χρόνου, διαφορετικά ο δήμος θα έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης. Όλα αυτά ωστόσο θα μπορέσουν να δρομολογηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όταν υπάρξει το πόρισμα της επιτροπής καταλληλότητας του κτιρίου, κάτι που σύμφωνα με το Χρ. Ζαρκαβέλη αναμένεται από μέρα σε μέρα. «Θέλουμε να μείνει το σχολείο στο χώρο αυτό, αλλά προέχει η ασφάλεια των μαθητών. Και σε αυτό δεν μπορεί να γίνει συζήτηση» είπε με έμφαση ο Χρ. Ζαρκαβέλης επαναλαμβάνοντας ότι οι προδιαγραφές ασφαλείας έχουν πλέον αλλάξει σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr