Ανάδοχος για το Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ξηρομέρου

Εν αναμονή για τους υπόλοιπους Δήμους και το Αγρίνιο

Ο Δήμος Ξηρομέρου γίνεται ο δεύτερος δήμος στην Αιτωλοακαρνανία, μετά το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, που αποκτά ανάδοχο μελετητή για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ).

Προ ημερών το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κατακύρωσε το διαγωνισμό προϋπολογισμού 865.000 ευρώ, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξει ανάλογη εξέλιξη για τους διαγωνισμούς που αφορούν τα Πολεοδομικά Σχέδια των Δήμων Μεσολογγίου (με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ), Ναυπακτίας (με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ) και Αμφιλοχίας (με προϋπολογισμό 855.000 ευρώ). Για αυτούς τους Δήμους, όπως και το Δήμο Ξηρομέρου, το ΤΕΕ είχε προκηρύξει τους διαγωνισμούς από το περασμένο καλοκαίρι και πλέον έρχεται η στιγμή που θα ξεκινήσουν να εκπονούνται οι σχετικές μελέτες, που έχουν τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της περιοχής, από τη στιγμή που μέσω αυτών θα καθοριστούν οι χρήσεις γης και άλλα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα.

Βεβαίως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει για το σύνολο του προγράμματος που αφορά την πολεοδομική μεταρρύθμιση της χώρας. Αξίζει να θυμίσουμε μόνο ότι τα Πολεοδομικά Σχέδια των τεσσάρων προαναφερθέντων Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης το Μάιο του 2022 και έχουν μεσολαβήσει δύο ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να περιμένουμε σε λίγες εβδομάδες την υπογραφή των συμβάσεων.

Προς επαναπροκήρυξη για το Αγρίνιο – Αναμονή για το Ειδικό Πολεοδομικό της Τριχωνίδας

Ενδεικτικό επίσης των καθυστερήσεων του προγράμματος είναι το γεγονός ότι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου, δηλαδή για την ευρύτερη περιοχή της Τριχωνίδας αν και εντάχθηκε το Δεκέμβριο του 2021, ο διαγωνισμός του προκηρύχθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο και αναμένονται τα αποτελέσματά του το επόμενο διάστημα.

Επίσης το επόμενο διάστημα αναμένεται και η επαναπροκήρυξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το υπόλοιπο τμήμα του Δήμου Αγρινίου, δηλαδή για τις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων και Στράτου (προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ). Ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι μαζί τα Σχέδια για τους υπόλοιπους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο κηρύχθηκε άγονος, αφού δεν υπήρξε προσφορά από κανένα ενδιαφερόμενο. Έτσι πλέον αναμένεται η επαναπροκήρυξή του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr