Έρχεται πέλεκυς στα τραπεζοκαθίσματα στο Αγρίνιο μετά τις 30/6

«Έχουμε δείξει τεράστια ανοχή…»

Η τροποποίηση του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου και μέσω αυτής η δημοτική αρχή Αγρινίου φιλοδοξεί να βάλει τάξη σε πεζοδρόμους και πλατείες μετά την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πριν ωστόσο πέσει ο πέλεκυς αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγρινίου έκρινε σκόπιμο να δείξει ακόμη λίγη ανοχή στις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των κοινοχρήστων χώρων, δίνοντας παράταση στο να ρυθμίσουν τα του τέλους χρήσης για την φετινή χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Δήμος Αγρινίου είχε καλέσει τις επιχειρήσεις να κάνουν αίτηση για το τέλος χρήσης των κοινοχρήστων χώρων έως τις 30 Νοεμβρίου του 2023…. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να δοθεί τράτο μέχρι τις 30/6 και σε ό,τι αφορά την πληρωμή του τέλους, καθώς εκτός από το ζήτημα με τα τετραγωνικά, φαίνεται ότι υπάρχει και ζήτημα με τις πληρωμές.

Όσοι λοιπόν δεν πληρώνουν ή παραβιάζουν τα τετραγωνικά που τους επιτρέπονται, «θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δημοτική Αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Μαρνέζος προσθέτοντας με νόημα πως «έχουμε δείξει τεράστια ανοχή στους επιχειρηματίες». Σε ανάλογο τόνο τοποθετήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία, Λάμπρος Σκουφής, πως η Δημοτική Αστυνομία θα αντιμετωπίσει όλους ισότιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τροποποίηση του κανονισμού υπερψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση, που με τις τοποθετήσεις της κινήθηκε και αυτή στην κατεύθυνση να μπει τάξη στο… χάος που επικρατεί σε κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις, ιδίως στο κέντρο του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε όσοι επαγγελματίες επιθυμούν την χρήση κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2024 και είτε δεν έχουν καταθέσει αίτηση ανανέωσης άδειας, είτε έχουν καταθέσει αίτηση εντός της νομίμου προθεσμίας, αλλά δεν κατέβαλλαν την προκαταβολή ποσοστού 30% εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, κατ’ εξαίρεση μπορούν να αιτηθούν και να καταβάλλουν προκαταβολή ύψους 30% του αναλογούντος ετήσιου τέλους έως 30/6/2024 και να εξοφλήσουν το εναπομείναν τέλος ύψους 70% έως 31/10/2024.

Επίσης, όσοι έχουν καταβάλλει είτε την προκαταβολή ποσοστού 30% είτε την προκαταβολή και κάποιες εκ των λοιπών δόσεων που αναλογούν, δύνανται να εξοφλήσουν το εναπομείναν κατά περίπτωση ποσό έως 31/10/2024.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr