Θολό τοπίο με το τάρταν στο ΔΑΚ Αγρινίου

Με… υπομονή προς επαναδημοπράτηση το ταρτάν – Ενδιάμεση λύση τα… λιγότερα κουλουάρ

Θολό παραμένει το τοπίο με την ανακατασκευή του τάρταν στο ΔΑΚ Αγρινίου που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε κακή κατάσταση και εσχάτως οι φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από χρήστες του ΔΑΚ συνοδευμένες με τα σχετικά παράπονα, γίνονται αφορμή για δυσφήμιση του Αγρινίου.

Το έργο που χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οδεύει προς επαναδημοπράτηση, αφού πρώτα ενταχθεί στο ΕΠΑ, το διάδοχο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πιθανόν και με αυξημένο προϋπολογισμό. Στο μεσοδιάστημα -καθώς ως φαίνεται θα χρειαστεί αρκετή υπομονή για όλα αυτά- ο Δήμος Αγρινίου εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα κουλουάρ 6,7 και 8 που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση και ο στίβος του ΔΑΚ Αγρινίου να λειτουργεί με μόνο πέντε αγωνιστικές διαδρομές.

Μάλιστα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρ. Ζαρκαβέλη είναι ασύμφορο στην τόσο κακή κατάσταση που βρίσκεται το ταρτάν να γίνει κάποιου είδους παρέμβαση από το Δήμο Αγρινίου, ώστε να γίνει λειτουργικό το ταρτάν.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση της λογοδοσίας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Κ. Πιστιόλα, Παναγιώτης Καψάλης με τη πλευρά της δημοτικής αρχής να παρέχει την παραπάνω ενημέρωση. Ο Π. Καψάλης έθεσε ερωτήματα τόσο για τη χρηματοδότηση του έργου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όσο και για την αρχική δημοπράτησή του, καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή ευθύνη στην καθυστέρηση που έχει υπάρξει μέχρι τώρα. Υπενθυμίζεται ότι η ανακατασκευή του ταρτάν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό σχεδόν 900.000 ευρώ από το 2021.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής Αγρινίου εμφανίστηκε αισιόδοξη πως δεν υπάρχει ζήτημα με τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς υπάρχει δέσμευση από το ΓΓΑ για επανένταξη του έργου με πιθανά αυξημένο μάλιστα προϋπολογισμό, ωστόσο όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου δεν μπορεί η Δημοτική αρχή να εγκαλείται, όταν μάλιστα επιδίωξε και πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου, για το γεγονός ότι κηρύχθηκε έκπτωτος ο μειοδότης από τη ΓΓΑ.

«Το ταρτάν ήταν σε άθλια κατάσταση από το 2014, όταν αναλάβαμε» είπε με νόημα ο Γ. Παπαναστασίου θυμίζοντας παράλληλα πολλές άλλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή στις αθλητικές υποδομές, αλλά και γενικότερα την κακή κατάσταση του ΔΑΚ Αγρινίου. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ο Π. Καψάλης με τα ερωτήματά του για το διαγωνισμό δεν θέλει να γίνει το έργο, με το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης να απαντά πως από την πλευρά του ψηφίστηκε η ακύρωση του διαγωνισμού και η συνέχιση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr