Έτοιμη η νέα Γέφυρα του Ευήνου – Παραδίδεται προσεχώς

Εν αναμονή της ανακοίνωσης για την παράδοση της νέας γέφυρας του Ευήνου, η οποία έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ και μετά από κάποιες λεπτομέρειες που απομένουν είναι έτοιμη να δοθεί σε κυκλοφορία. Έτσι θα δοθεί η οριστική λύση στην “επανασύνδεση” της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, μετά τη ζημιά, από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021, που υπέστη η παλιά γέφυρα. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκίνησε 18 μήνες μετά την καταστροφή.

Το έργο, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην ΤΕΡΝΑ μαζί με όλα τα αναγκαία υδραυλικά έργα προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, καθώς και τα έργα διευθέτησης των πάσης φύσεως αγωγών και δικτύων επί της παλιάς γέφυρας.

Παράλληλα, δηλαδή, κατασκευάστηκαν έργα διευθέτησης στις όχθες του ποταμού (πτερυγότοιχοι, καθοδηγητικοί τοίχοι και καθοδηγητικά αναχώματα), ενώ η τελική λύση θα δοθεί με την ολοκλήρωση του αναβαθμού κατά πλάτος του ποταμού, ένα τεράστιο υδραυλικό έργο που θα προστατεύσει την ευρύτερη περιοχή από την ανεξέλεγκτη στάθμη και επικίνδυνη ροή των νερών του Ευήνου.

Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν η προηγούμενη. Είναι συνολικού μήκους 242,7 μέτρων, έχει συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων και των πεζοδρομίων), ενώ το «κατάστρωμά» της έχει πλάτος 7,5 μέτρα.

H σημερινή ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομάτη, περπατώντας στη νέα γέφυρα του Ευήνου:

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr