Τι θα εξυπηρετούσε η παρουσία Μητσοτάκη στο Αγρίνιο για τον Άγιο Χριστοφόρο

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η πολιτική σκηνή και αμέσως μετά το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται για ένα μπαράζ περιοδειών, προκειμένου να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι θα ακολουθήσει κατά πόδας… τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, που αμέσως μετά το Πάσχα πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο γύρο περιοδειών στην Ήπειρο (Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Άρτα και Γιάννενα). Έτσι την Ήπειρο θέλει να επισκεφθεί κατά την εβδομάδα της Διακαινισήμου και ο Κ. Μητσοτάκης, με το επιτελείο του να εξετάζει κάποια στάση στην Αιτωλοακαρνανία. Στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα να βρεθεί ο Κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Αγρίνιο και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου του Αγρινίου, Αγίου Χριστοφόρου.

Η ιδέα αυτή προέκυψε από τη στιγμή που μετά την ψήφιση νέου δικαστικού χάρτη -που έφερε τόσες αντιδράσεις στο Μεσολόγγι- «δυσκόλεψε» για προφανείς λόγους η περίπτωση της… φιέστας για τα εγκαίνια της νέας γέφυρας του Ευήνου.

Ανεξάρτητα από το αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορέσει να κάνει κάποια στάση στο Αγρίνιο τις προσεχείς ημέρες ή θα αν πραγματοποιηθεί αργότερα στο προεκλογικό μήνα των ευρωεκλογών η σχετική επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία, το σημαντικό είναι ότι το γαλάζιο οικοσύστημα έχει διαγνώσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στην Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο ειδικότερα. Και αυτό είναι οι διαρροές προς τα δεξιά και μάλιστα όχι τόσο προς την «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου, αλλά τη «Νίκη» του Δ. Νατσιού, η οποία στο Δήμο Αγρινίου στις περσινές εκλογές είχε λάβει σχεδόν 5%, στην πόλη δε του Αγρινίου 5,5%, αρκετά μεγαλύτερο από ποσοστό που την έβαλε στη Βουλή. Έτσι προέκυψε η ιδέα για παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Χριστοφόρο, καθώς απαιτείται, όπως έγινε και τη Μεγάλη Εβδομάδα τα θρησκευτικά καθήκοντα να συνδυαστούν με τα επικοινωνιακά, για να κλείσουν οι «τρύπες» προς τα δεξιά.

Δεν είναι τυχαίο, πως ανεξάρτητα από το αν θα κάτσει η μπίλια για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγρίνιο, ανακοινώθηκε προκαταβολικά εκπρόσωπος της Κυβέρνησης –κάτι που συμβαίνει πολύ σπανίως- στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο του Αγρινίου. Και μάλιστα ένα όχι τυχαίο πρόσωπο, αλλά η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα. Βέβαια, αν η παρουσία της υφυπουργού, παπαδοκόρης από τα Γιάννενα, που απείχε από την ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων, για να διατηρήσει τη θέσης της στο υπουργικό συμβούλιο, αρκεί για να κατευνάσει τους χριστιανικούς κύκλους του Αγρινίου, που ρέπουν προς τη «Νίκη», δεν το γνωρίζουμε… Πάντως αυτό δεν έχει μπορεί να το κάνει ούτως ή άλλως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός… πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο ανιψιός του, Γιώργος Αυτιάς, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Η παρουσία μάλιστα της υφυπουργού Οικογένειας μπορεί να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα… Εξάλλου, ο πανίσχυρος στην περιοχή, Σύλλογος Πολυτέκνων, μετά τη ψήφιση του γάμου των ομοφύλων και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάσχεση του δημογραφικού, έχει διαμηνύσει ότι στο εξής οι δρόμοι του δεν συναντώνται με αυτούς του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης συνολικότερα. Έτσι η παρουσία της εκπροσώπου, ενός Υπουργείου που φέρει απλώς και μόνο το όνομα της Οικογένειας, δύσκολα πείθει…

Πάντως η ανάγκη της Κυβέρνησης να δείξει μια κάποια θρησκευτικότητα και ένα σεβασμό στη Ορθοδοξία είναι εμφανής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια στην επέτειο απελευθέρωση του Αγρινίου η κυβέρνηση έστελνε εκπρόσωπό της σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, ξαφνικά στον Άγιο Χριστοφόρο έρχεται υφυπουργός…. και ίσως ακόμη και ο ίδιος ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr