«Είναι δικαίωμά του» υποστηρίζει ο Μητσοτάκης επιτρέποντας την επίσκεψη Ράμα

Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται στο Μαξίμου με την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Ελλάδα στις 12 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός σχολίασε την απόφαση του Αλβανού ομολόγου του να έρθει απρόσκλητος στην χώρα μας, χωρίς να απαντά επί της ουσίας.

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις» εννοώντας την φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη. Να θυμίσουμε ότι 12 Μαΐου 2023 έγινε η σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.Ωστόσο, πρόσφατα ο Ράμα είχε διατρανώσει πως είναι «πολύ καλές οι σχέσεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ποιος ψεύδεται και ποιος αλήθειαν λέγει είναι πασιφανές.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε μόλις χθες, 7 Μαΐου, για την έλευση Ράμα! Αναφερόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλβανό πρωθυπουργό είπε: «την συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα την διευκολύνουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ράμα ζήτησε μέσω της Αλβανίδας πρέσβειρας να του παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων είτε η Πλατεἰα Συντάγματος είτε η Πλατεία Κοτζιά. Ο Χάρης Δούκας παρέπεμψε την πρεσβεία της Αλβανίας στην ΓΑΔΑ, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο λόγος της επίσκεψης

Την ίδια ώρα, αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ράμα δεν θα έρθει για προεκλογική εκστρατεία στην Αθήνα. Τον πραγματικό λόγο της επικείμενης επίσκεψης αποκάλυψε ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος και τέως αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης, Erjon Brace: «Ο Ράμα κάνει πολύ καλά που θα συναντήσει του Αλβανούς που ζουν εκτός χώρας. Το θέμα της συνάντησης του Ράμα στην Ελλάδα για τους εκεί Αλβανούς είναι να τους πει ελάτε πίσω! Καλύτερα εδώ στο σπίτι τους χωρίς έξοδα, παρά εκεί. Η Αλβανία τιμάται από την διεθνή κοινότητα ενώ η οικονομική Αλβανία χρειάζεται αυτούς τους ανθρώπους.Προτού οδηγηθούμε στο να βρούμε εργατικά χέρια από χώρες της Ασίας… η πρώτη πρόσκληση πρέπει να απευθυνθεί στους Αλβανούς που ζουν εκτός χώρας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Brace.

«Επιστρέψτε στην Αλβανία» θα είναι το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Ράμα σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός αναπτύσεται με γοργούς ρυθμούς.

πηγή : newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr