Σε χρόνο ρεκόρ η νέα γέφυρα του Ευήνου

Χρ. Σταϊκούρας: Τρία στα τρία για την Αιτωλοακαρνανία
Νεκτ. Φαρμάκης: Το κράτος, όταν θέλει, μπορεί να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά

Δυόμισι χρόνια μετά τις πλημμύρες του 2021 και την ανεπανόρθωτη ζημιά που υπέστη η γέφυρα του Ευήνου, η νέα γέφυρα, που κατασκευάστηκε με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, επανενώνει τις δύο όχθες του Ευήνου και την οδική επικοινωνία μεταξύ των δήμων Ναυπακτίας και Μεσολογγίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή καθεαυτή η κατασκευή της νέας γέφυρας διήρκεσε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ η φάση των μελετών και αδειοδοτήσεων λίγο περισσότερο από ένα χρόνο…

Τα εγκαίνια της νέας γέφυρας έγιναν σήμερα το απόγευμα από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών παρουσία του Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Νίκου Ταχιάου, αυτοδιοικητικών και πολιτών της περιοχής.

photo_5942737443801383091_y«Εγκαινιάζουμε τη νέα οδική γέφυρα του Ευήνου, η οποία δίνει οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και αποκαθιστά την ομαλή πρόσβαση στους οικισμούς που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού. Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας, ενώ στο έργο προβλέπεται η ανακατασκευή όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Χρ. Σταϊκούρας. Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι : «Στις 31 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η παράδοση του Οδικού Άξονα Άκτιο – Αμβρακία, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα ύδρευσης  των περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου. Με τα τρία αυτά έργα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αναβαθμίζεται, πολύ-επίπεδα, το οδικό δίκτυο της χώρας, μειώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση, και δίνεται αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας.»

photo_5942737443801383112_yΑπό την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έκανε λόγο για μια πολύ καλύτερη που ξημερώνει για όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Ευχαρίστησε την προηγούμενη, αλλά και στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και υπογράμμισε ότι εκτός από τη γέφυρα γίνεται ταυτόχρονα ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο και παράλληλα διευθετείται και το ζήτημα των αγωγών ύδρευσης του Μεσολογγίου.

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τη νέα γέφυρα στον Εύηνο ποταμό να είναι έτοιμη προς χρήση, τη διαδρομή Αντιρρίου – Μεσολογγίου να αποκαθίσταται και τελικά, την Αιτωλοακαρνανία που τον Δεκέμβριο του 2021 κόπηκε στα δυο, να ξαναενώνεται. Και αυτό γίνεται με τον πιο ολοκληρωμένο και κατάλληλο τρόπο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτά τα δύο στοιχεία αναδεικνύουν το μέγεθος της προσπάθειας, αλλά και τη σημασία του αποτελέσματος» ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

εικόνα_Viber_2024-05-23_18-46-09-654Παράλληλα εκτίμησε ότι «τα αντανακλαστικά της Πολιτείας λειτούργησαν άμεσα και άψογα». «Από την πρώτη στιγμή συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Υποδομών για να δοθεί η πλέον κατάλληλη και οριστική λύση, ενώ παράλληλα τρέξαμε για να δώσουμε στην τοπική κοινωνία μία προσωρινή λύση, μέσω μίας εναλλακτικής διέλευσης.  Και οφείλω να πω ότι βρήκαμε ευήκοα ώτα και είδαμε ότι το κράτος, όταν θέλει, μπορεί να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Έτσι, σε πραγματικό χρόνο λιγότερο των δύο ετών φτάσαμε στην κατασκευή μίας νέας γέφυρας από το υπουργείο Υποδομών, κάτι που μοιάζει απίστευτο για τους χρόνους και τους ρυθμούς των ελληνικών δημοσίων έργων» πρόσθεσε ακόμη ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Γέφυρα Ευήνου

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr