Τα πολλά «ναι» δεν ωφελούν πάντα…

O Kυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είχε απολύτως κανένα ενδοιασμό, αν ήθελε, να κάνει βουτιά στην κομματική επετηρίδα και να υπουργοποιήσει τον τρίτο σε σταυρούς βουλευτή στην Αιτωλοακαρνανία, το Θανάση Παπαθανάση. Εξάλλου, το είχε κάνει στην προηγούμενη θητεία για τον προσωπικό του φίλο Σπήλιο Λιβανό. Το έπραξε και τώρα, σε αυτόν τον ανασχηματισμό, βάζοντας στο υπουργικό συμβούλιο τον τρίτο σε σταυρούς βουλευτή της ΝΔ στην Αχαΐα, τον Ιάσωνα Φωτήλα, παρακάμπτοντας το δεύτερο Ανδρέα Κατσανιώτη.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης τα έδωσε όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ψηφίζοντας το γάμο των ομοφυλοφίλων, γελοιοποιήθηκε στα μάτια μιας μερίδας των ψηφοφόρων της ΝΔ, όταν προεκλογικά κουβαλούσε Ιερές Εικόνες στις λιτανείες. Ωστόσο τελικά τα πολλά “ναι” δεν ωφελούν πάντα  και έτσι ο Ναυπάκτιος βουλευτής της ΝΔ είδε τελικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να υπουργοποιεί τον προερχόμενο από το σαμαρικό μπλοκ Κώστα Καραγκούνη, που καταψήφισε το γάμο των ομοφυλοφίλων. Ο Μάριος Σαλμάς, αν και πρώτος σε σταυρούς βουλευτής, ήταν προ πολλού “τελειωμένος” από το Μητσοτάκη, πριν αρχίσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας να του κάνει υποδείξεις για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για το “δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα”. Έτσι για τη δεξιά “διόρθωση” σε επίπεδο προσώπων που θέλησε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το ιστορικά χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, επελέγη από την Αιτωλοακαρνανία ο Κώστας Καραγκούνης.

Και το χειρότερο όλων ίσως για τους αντιπάλους του Κώστα Καραγκούνη είναι το χαρτοφυλάκιο που εμπιστεύτηκε ο Μητσοτάκης στο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας. Και αυτό γιατί η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει σημαντικά ανοικτά θέματα με το Υπουργείο Εργασίας. Άρα ο νέος Υφυπουργός Εργασίας, αν και εφόσον διατηρηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν θα χρειαστεί να απολογηθεί στην εκλογική του περιφέρεια για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr