Πολιτιστική εκδήλωση στο «Ξενοκράτειο» στο πλαίσιο του 48ου Διεθνούς Βυρωνικού Συνεδρίου

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με τη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο πλαίσιο του 48ου Διεθνούς Βυρωνικού Συνεδρίου “Τιμώντας τα 200 Χρόνια από τον Θάνατο του λόρδου Βύρωνα ‘Μπάιρον: Ο Προσκυνητής της Αιωνιότητας».

Πλήθος κόσμου και 100 περίπου σύνεδροι από 48 πανεπιστήμια από την Ευρώπη, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Νότιο Αμερική, τη Νότιο Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία απήλαυσαν απαγγελία στίχων από το έργο “Δον Χουάν” του Μπάιρον, από την Αμερικανίδα ηθοποιό Megan Coates, διδακτορική φοιτήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton USA, την οποία παρουσίασε ο καθηγητής David Roessel, Stockton University, New Jersey, USA.

Στην συνέχεια ακολούθησε συναυλία του Eric Andersen, διάσημου Αμερικανού τραγουδοποιού της Folk μουσικής και ποιητή, ο οποίος παρουσίασε τραγούδια που ο ίδιος μελοποίησε από ποιήματα του Μπάιρον, στο άλμπουμ του “Αναμείξου με το Σύμπαν: Οι Κόσμοι του Λόρδου Μπάιρον”. Η παρουσίαση του στο κοινό έγινε από τον καθηγητή Gregory Dowling, Ca Foscari University, Venice.

Τέλος, αφού δόθηκε  στο φουαγιέ του μουσείου δεξίωση προς τιμή των Συνέδρων, όπως ξανά είχε συμβεί και στην επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Μπάυρον στο Ξενοκράτειο, η εκδήλωσε έκλεισε με ξενάγηση των συμμετεχόντων στις μουσειακές αίθουσες, από τον κ. Γ. Αποστολάκο .

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων εκφράζει ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια στη Πρόεδρο της ΒΕΜ κα Ροδάνθη Φλώρου για την άψογη συνεργασία, αλλά και για την περαίωση ενός τόσο σημαντικού Συνεδρίου, που συμβάλλει τα μέγιστα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  τον ρομαντικό ποιητή και αθάνατο ήρωα της ελληνικής επανάστασης.

Συνέδριο Μπάιρον

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr