«Ονείρου Πόλις»: Μουσική παράσταση στο Μεσολόγγι για την επέτειο της αλώσης της Κωνσταντινούπολης

Το Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας « Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός », με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453 συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το μουσικό σχήμα Psalterio, την μουσική παράσταση- αφιέρωμα: “ονείρου Πόλις”

Μια παράσταση, όπου το περιεχόμενο της πραγματεύεται το κοινωνικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πόλης των πόλεων, της Κωνσταντινούπολης. Επιπρόσθετα, με την επένδυση αφηγηματικών κειμένων, πρόζας και χορογραφίας όπου θα δώσουν θεατρικότητα και λυρικότητα στην παράσταση, ο θεατής θα ταξιδέψει στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, θα ακούσει για τους θρύλους γύρω απ΄ το όνομά της, θα πληροφορηθεί για τα έθιμα των Ρωμιών και την συνύπαρξη των πολιτισμών και θα αντιληφθεί εν τέλει, την καθ ΄ ημάς Ανατολή, με γνώμονα την παράδοση.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 και ώρα 8.30 το απόγευμα στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

1
Messenger-creation-6-C00-A543-0835-49-C2-BE69-5-BF74-E8-B137-D
PAN00503
PAN00804
PAN00869
image

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr