Είναι κοινό µυστικό στους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήµ, που έλεγαν και οι παλαιοί δηµοσιογράφοι, ότι µετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έχει επιστρέψει ως πιθανότητα στις συζητήσεις που πραγµατοποιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίµου.
Βλέπετε, η κουβέντα για διενέργεια των εθνικών εκλογών, µε φόντο τις γενικότερες πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες, αλλά και την απροσδιόριστη συνθήκη της ρευστότητας στο διεθνές σκηνικό, έχει ανοίξει υπό τη µορφή σχετικών εισηγήσεων και αναλύσεων στο πρωθυπουργικό τραπέζι εδώ και καιρό, µε τους εµπνευστές των συγκεκριµένων σχεδιασµών να τοποθετούν τον χρονικό ορίζοντα της κάλπης στο διάστηµα που µεσολαβεί από το φθινόπωρο του 2026 µέχρι και τις αρχές του 2027. Σύµφωνα µε τους ίδιους κύκλους και εφόσον πάει καλά η ∆ΕΘ, µε δεδοµένο ότι δεν υπάρχει σοβαρό αντίπαλον δέος απέναντι στη Ν.∆. και τον Μητσοτάκη, το αντίστοιχο χρονικό ορόσηµο θα µπορούσε να τοποθετηθεί πολύ νωρίτερα, προκειµένου να µπει ένα τέλος στη διαρκή τοξικότητα που επικρατεί στον δηµόσιο βίο και η οποία κατά κοινή οµολογία θα µπορούσε να αποβεί µοιραία, αν αναλογιστεί κάποιος τη γεωστρατηγική ρευστότητα στην περιοχή µας και το διεθνές γίγνεσθαι.
Το ιδανικό πακέτο για τους υπέρµαχους των πρόωρων εκλογών θα ήταν να άλλαζε και ο εκλογικός νόµος κατά τα βρετανικά πρότυπα, όπου η αυτοδυναµία των Εργατικών κατέστη δυνατή µε ένα ποσοστό κάτω του 35%. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται, αφού πέραν της πάγιας θέσης Μητσοτάκη για την αποφυγή της αλλαγής των όρων του πολιτικού παιχνιδιού, πλέον το ενδεχόµενο αυτό δείχνει να έχει… καεί επικοινωνιακά και ουσιαστικά από τις εξελίξεις.
πηγή : parapolitika.gr