To TEE «συντάσσεται» με τους Εργολήπτες και «δείχνει» το Δήμο Αγρινίου

«Συστάσεις» του ΤΕΕ για τον υγιή ανταγωνισμό, που μάλλον δεν υπάρχει…

Το πρόσφατο ψήφισμα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τις διακηρύξεις των έργων και τον υγιή ανταγωνισμό στους διαγωνισμούς, μπορεί να εστάλη σε όλους τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο είναι δεδομένο ότι πρώτα και κύρια «στοχεύει» προς την πλευρά του δήμου Αγρινίου.

Γιατί το timing αυτού του ψηφίσματος του ΤΕΕ δεν είναι καθόλου τυχαίο τρεις εβδομάδες μετά την καταγγελία του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων σχετικά με τους διαγωνισμούς του δήμου Αγρινίου για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Γιατί, το ΤΕΕ στο ψήφισμά του θέτει σχεδόν τα ίδια ζητήματα (με σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα) που έθεσε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών, όταν κατήγγειλε ότι ο δημοτική αρχή με τους χειρισμούς του στους εν λόγω διαγωνισμούς ζημίωσε το δήμο Αγρινίου κατά 1,1 εκατ. ευρώ.

Έτσι και το ΤΕΕ από την πλευρά του μιλά για περιορισμό της συμμετοχής στους διαγωνισμούς εξαιτίας της προσθήκης επιπλέον πιστοποιήσεων, καθώς επίσης και για αποκλεισμό μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς λόγω ελλείψεων η παραλείψεων σε δικαιολογητικά δευτερεύουσας σημασίας. Πράγμα που συνέβη στους διαγωνισμούς του Δήμου Αγρινίου για το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς αποκλείστηκαν όλοι οι συμμετέχοντες πλην αυτού που αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος.

Ο Δήμος Αγρινίου υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κάποια δημόσια απάντηση στην καταγγελία του Συνδέσμου Εργοληπτών, παρά τη σοβαρότητα αυτής, καθώς άπτεται σε ένα ζήτημα που σχετίζεται με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Πλέον υπάρχει και η παρόμοια «σύσταση» του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας που μπορεί να μην «φωτογραφίζει» το δήμο Αγρινίου, είναι δεδομένο όμως ότι η «σύσταση» αυτή προκύπτει με αφορμή τους χειρισμούς του Δήμου Αγρινίου.

Και φυσικά δεν περνά απαραίτητο το γεγονός ότι το ψήφισμα αυτό έρχεται από την πλευρά ενός φορέα, που έχει σαφώς αναβαθμισμένο κύρος, και στον οποίο κατά το παρελθόν πρόεδρός του διετέλεσε ο σημερινός δήμαρχος Αγρινίου. Και ως φαίνεται μετά την αλλαγή σκυτάλης στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, που επήλθε από τις εκλογές των μηχανικών το 2024, ο Δήμαρχος Αγρινίου πλέον θα ακούει «συστάσεις» από τη μεριά του ΤΕΕ…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr