Διεθνής θρίαμβος για τη Σχολή Χορού Dance Academy της Ελένης Πίσιου

Η Σχολή Χορού Dance Academy Ελένης Πίσιου για ακόμη μια φορά τοποθετεί το Αγρίνιο στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης του χορού, σημειώνοντας θριαμβευτική εμφάνιση στους Εθνικούς Αγώνες Χορού Ελλάδας & Κύπρου “Nationals Dance Greece and Cyprus 2026”.

Οι μαθητές της σχολής μας, με το ταλέντο και την άρτια τεχνική τους, κατάφεραν να κερδίσουν το εισιτήριο για τις σημαντικότερες σκηνές της Ευρώπης, εκπροσωπώντας επάξια το Αγρίνιο.Αυτή η σπουδαία πορεία είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής και αφοσιωμένης προσπάθειας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους πολύτιμους συνεργάτες της σχολής μας, τη Δανάη Τυράκη, τη Νεφέλη Κορδάτου και τον Σέργιο Χονδρογιώργο. Παράλληλα, ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους γονείς, οι οποίοι με την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξή τους αποτελούν τον ακλόνητο πυλώνα σε κάθε μας βήμα.

​Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι Εθνικοί Αγώνες Χορού (Nationals Dance) διαφέρουν ριζικά από τους απλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση που λειτουργεί ως προκριματική φάση για παγκόσμια πρωταθλήματα, όπου το επίπεδο κρίνεται από διεθνείς κριτές με αυστηρά ακαδημαϊκά πρότυπα. Η διάκριση εκεί δεν προσφέρει μόνο ένα μετάλλιο, αλλά το «εισιτήριο» και την επίσημη εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Η σχολή μας κυριάρχησε στις κατηγορίες Κλασικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Μοντέρνου Χορού και HipHop, συγκεντρώνοντας συνολικά 33 κορυφαίες διακρίσεις:

3 EliteGold: Η ανώτατη τιμητική διάκριση του διαγωνισμού για εξαιρετικές επιδόσεις.

Gold: Χρυσά Μετάλλια και κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη.

11 Silver: Ασημένια Μετάλλια υψηλών τεχνικών προδιαγραφών.

9 Bronze: Χάλκινα Μετάλλια σε κατηγορίες μεγάλου ανταγωνισμού.

2 Τέταρτες θέσεις: Τιμητικές διακρίσεις σε πολυπληθείς κατηγορίες.

​Η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε με τη μορφή τιμητικών υποτροφιών για το εξωτερικό, αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό τεχνικό επίπεδο και το ταλέντο των μαθητών μας.

​Μετά τη θριαμβευτική τους πορεία, οι μαθητές της σχολής μας: Γουργολίτσα Παναγιώτα, Καφφέτζη Λυδία, Παπαναστασίου Άννα, Παπατρέχα Ειρήνη, Πάτρας Δημήτρης και Σκούτα Παναγιώτα, κάνοντας την αρχή και υλοποιώντας την πρώτη μεγάλη υποτροφία της χρονιάς, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη Ρίγα της Λετονίας. Από τις 23 έως τις 26 Απριλίου, η Σχολή Χορού DanceAcademy Ελένης Πίσιου θα έχει την τιμή:

​Να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την πόλη του Αγρινίου σε έναν από τους σημαντικότερους Διεθνείς Διαγωνισμούς Χορού.

​Να συμμετάσχει σε υψηλού επιπέδου Masterclasses Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού με κορυφαίους καθηγητές της Ευρώπης.

Επόμενοι Σταθμοί & Διεθνείς Υποτροφίες

​Η διεθνής πορεία της σχολής συνεχίζεται δυναμικά με τις εξής υποτροφίες που κατακτήθηκαν στους ίδιους αγώνες:

​Βέλγιο (27-28 Ιουνίου 2026): Μία πλήρης υποτροφία (100%) για ομαδική συμμετοχή Group στον διεθνή διαγωνισμό Dance Waves (Turnhout).

​Ιταλία (30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2026): Δύο (2) υποτροφίες 50% για το Summer Workshop&Gala Performance στο Mesagne.

​Ρουμανία (Οκτώβριος 2026): Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες (100%) για το Sibiu International Dance Competition.

​«Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη. Το Αγρίνιο ταξιδεύει σε Λετονία, Βέλγιο, Ιταλία και Ρουμανία αποδεικνύοντας ότι η τέχνη και το πάθος των παιδιών μας δεν έχουν σύνορα», δήλωσε η κα Ελένη Πίσιου.

Η Σχολή Χορού Dance Academy Ελένης Πίσιου με έδρα το Αγρίνιο, παραμένει προσηλωμένη στην καλλιέργεια της χορευτικής παιδείας, προσφέροντας στους μαθητές της ευκαιρίες διεθνούς εμβέλειας και εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο του κλασικού και σύγχρονου χορού.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews