Δυτική Ελλάδα: Επανέρχεται η Ενισχυτική διδασκαλία σε 41 Σχολικά Κέντρα

Η έναρξη των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας υπολογίζεται να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2016, σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα, που θα απασχολήσουν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές και θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον Πίνακα Αναπληρωτών. Για την περιοχή Δυτικής Ελλάδας η Ενισχυτική Διδασκαλία θα εφαρμοστεί σε 41 Σχολικά Κέντρα και θα προσληφθούν 81 εκπαιδευτικοί. Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη σε ποια θα είναι αυτά τα Σχολικά Κέντρα σε κάθε περιοχή – πόλη – νομό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «παιδιά που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, αλλά και όχι μόνο, θα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα και θα καλύπτουν τις τυχόν μαθησιακές τους αδυναμίες, ώστε η κατάκτηση της γνώσης και η προαγωγή των δεξιοτήτων να αποτελέσει δώρο κοινό για όλους τους μαθητές της χώρας. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ».Οι διατάξεις του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:
-Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.
-Για την Β’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.
-Για την Γ’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στον διευθυντή της σχολικής μονάδας έως τις 22 Δεκεμβρίου 2015.