Κάποιες τράπεζες, προκειμένου να προβούν σε επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής δανείων σε δανειολήπτες οι οποίοι αδυνατούν λόγω της κρίσης και των συνθηκών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, επιβάλλουν χρεώσεις προς τους αιτούντες δανειολήπτες – οι οποίες φθάνουν και τα 60 € με την αιτιολογία των εξόδων.
Το παράρτημα Ναυπακτίας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι οποιαδήποτε χρέωση που βαρύνει το δανειολήπτη είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική και εκμεταλλεύεται την προφανή αδυναμία του δανειολήπτη να εξυπηρετήσει τις υφιστάμενες οφειλές του προκειμένου να αυξήσει τα τρέχοντα έσοδα των Τραπεζών.
Καλεί μάλιστα τους καταναλωτές να καταγγείλλουν στην Ένωση αυτού του είδους τις αντί-καταναλωτικές και εξωφρενικές πρακτικές εκ μέρους των τραπεζών.