Καζαντζής: Δυστυχώς και το 2018 θα ανεχθούμε αυτή τη μερίδα της Δημοτικής Αρχής που κάνει κακό στην πόλη

Ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του δημάρχου Αγρινίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καζαντζής. Μέσω facebook σημειώνει για τον Γ. Παπαναστασίου πως “είναι πράγματι λυπηρό και ταυτόχρονα αστείο να προσπαθείς, μετά από 3,5 χρόνια Δήμαρχος, να αποδείξεις ότι φταίνε οι άλλοι για όσα δεν έγιναν από δική σου ευθύνη και ανικανότητα”. Και προσθέτει με νόημα πως “καλώς έκανε λοιπόν και δήλωσε ότι θα ξαναδιεκδικήσει την θέση του Δημάρχου της πόλης. Αυτήν την φορά όμως θα είναι χωρίς εμάς. Η απάντηση θα δοθεί οσονούπω…”

Αναλυτικά το κείμενο του Ν. Καζαντζή:

ΠΕΡΙ ΑΟΡΑΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι το 2018 να είναι μία καλή χρονιά για το Δήμο Αγρινίου. Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι τις τελευταίες ημέρες του 2017 γίναμε θεατές ενός ακόμη θεάτρου του παραλόγου.
Μάλλον ο Δήμαρχος Αγρινίου έχει χάσει την ψυχραιμία του.
Χωρίς κανείς να τον έχει προκαλέσει και χωρίς κανείς να του έχει βάλει κάποιο εμπόδιο, επιτίθεται προς την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους Συμβούλους ώστε να προλάβει να δικαιολογηθεί για όσα πιθανώς συμβούν και τα οποία δεν θα τον ευνοούν. Άλλη μία προσπάθεια να ρίξει λάσπη σε όλους τους άλλους, που φυσικά, όπως πάντα φταίνε, εκτός από τον ίδιο. Πώς αλλιώς να εκλάβει κάποιος την άστοχη έκφραση «θέλουν δε θέλουν το Πάρκο θα γίνει»; Εάν ξέρει αυτός κάποιον που δεν θέλει να γίνει το Πάρκο να βγει να τον κατονομάσει. Μήπως όμως ο ίδιος αντιλαμβανόμενος ότι μπορεί να χάσει το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του και αφού πρόταξε το Πάρκο ως αιχμή του δόρατος του πολιτικού του μέλλοντος τώρα φοβούμενος τυχόν αστοχία αποπροσανατολίζει τον κόσμο; Εδώ και χρόνια όλοι φωνάζουμε ότι πρέπει να γίνει το Πάρκο. Όχι ότι είναι η σωτηρία μας ούτε και το στοιχείο εκείνο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της πόλης. Είναι όμως μία σημαντική εστία του Δήμου, ένα περιουσιακό στοιχείο των Αγρινιωτών συνδεδεμένο άρρηκτα με την πόλη και θα αποτελέσει πόλο δημιουργίας πολλών δραστηριοτήτων στο μέλλον. Κυρίως πολιτιστικών. Σημείο αναφοράς εδώ και δεκαετίες, πλήρως εγκαταλελειμμένο σήμερα. Υπόσχονταν ο κ. Δήμαρχος προεκλογικά να αναπτύξει το αεροδρόμιο και σήμερα δεν έχουμε κανένα από τα δύο που είχαμε. Το Πανεπιστήμιο χάνει έδαφος. Η πόλη δεν έχει απευθείας είσοδο αλλά δεν φαίνεται και καμία προοπτική ανάπτυξης των ήδη υφιστάμενων οδεύσεων. Μην μιλήσουμε για το νερό, το φως, τα πεζοδρόμια, την καθημερινότητα δηλαδή.
Είναι πράγματι λυπηρό και ταυτόχρονα αστείο να προσπαθείς, μετά από 3,5 χρόνια Δήμαρχος, να αποδείξεις ότι φταίνε οι άλλοι για όσα δεν έγιναν από δική σου ευθύνη και ανικανότητα. Και να αναφέρεσαι με εμπάθεια, κακότητα και ζηλοφθονία σε αυτούς που πρόσθεσαν ένα λιθαράκι και σε έκαναν αυτό που είσαι. Εκτός από σημείο των καιρών είναι και χαρακτηριστικό δείγμα εκείνων των ανθρώπων που λειτουργούν με βάση τις προσωπικές πολιτικές ελλείψεις και μειονεξίες.
Μάλιστα σε αυτήν τη νέα προσπάθεια ζήτησε και την βοήθεια δύο – τριών Αντιδημάρχων ώστε να υπάρχει συγχορδία στην «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και τον μεθοδευμένο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Μπαράζ συνεντεύξεων που απορρέουν ψευτομαγκιές, χωρίς καμία ειδική αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα αλλά μόνο αοριστολογία, ως συνήθως. Αυτό το ήθος θέλουμε να εκπορεύεται από τον, κατά τα άλλα, πρώτο Δημότη της πόλης;;
Σας διαβεβαιώνω όλους ότι επί δεκαπέντε χρόνια, επιθυμία δική μου και των συνεργατών μου ήταν να γίνει ένα Αγρίνιο αντάξιο της Ιστορίας του και του μεγέθους του.
Κάποιοι το ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑΝ. Κάποιοι το ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΝ. Κάποιοι άλλοι το ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ.
Τα Σχέδιά μας και το όραμά μας για την πόλη δεν περιορίζονται σε μερικές φτηνιάρικες φιέστες που θολώνουν το τοπίο υπέρ όσων θέλουν να καλύψουν την Ανικανότητά τους, την Αλαζονεία τους, την αμετροέπειά τους, την κακοήθεια και τις ανήθικες συμπεριφορές.
Δυστυχώς και το 2018, λόγω του πολιτικού συστήματος, θα πρέπει να ανεχθούμε αυτήν την μικρή μερίδα της Δημοτικής Αρχής που κάνει κακό στην πόλη με την Άγνοια, τον Εγωϊσμό και την Απραξία.
Εμείς όμως που νοιαζόμαστε πραγματικά και διαχρονικά για τον Δήμο μας, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να είναι το 2018 ένας ακόμη χαμένος χρόνος.
Εμείς θα φροντίσουμε να είναι ένας χρόνος δημιουργικός, ένας χρόνος σχεδιασμού και σημαντικών αποφάσεων για το Αγρίνιο που θέλουμε, το Αγρίνιο που μας αξίζει, το Αγρίνιο του μέλλοντός μας.
Καλώς έκανε λοιπόν και δήλωσε ότι θα ξαναδιεκδικήσει την θέση του Δημάρχου της πόλης. Αυτήν την φορά όμως θα είναι χωρίς εμάς. Η απάντηση θα δοθεί οσονούπω.
Το 2019 πέφτει η αυλαία στο θέατρο του παραλόγου και το όραμα μας θα γίνει πραγματικότητα.