Αγρινιώτικη «εκστρατεία» στο Μεσολόγγι για το 2021

«Εκστράτευσε» η δημοτική αρχή Αγρινίου για τη σύσκεψη που έγινε χθες στο Μεσολόγγι για τον εορτασμό στην Αιτωλοακαρνανία των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, Ανδρέα Φίλια, προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να λάβει από το δήμους της Αιτωλοακαρνανίας τις πρώτες σκέψεις τους σχετικά με τους εορτασμούς που θα γίνουν το 2021. Στη σύσκεψη αυτή λοιπόν ο Γ. Παπαναστασίου παρέστη συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Παπαγεωργίου, Ζαρκαβέλη και Φλώρο. Οι άλλοι δήμοι εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη αυτή με λιγότερους εκπροσώπους, ενώ υπήρξαν και δήμοι που εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο αντιδημάρχου και όχι δημάρχου. Η έντονη παρουσία του δήμου Αγρινίου προκάλεσε εντύπωση, με δεδομένο ότι η περιοχή του Αγρινίου σε σχέση με το 1821 δεν έχει το ιστορικό… backround που έχει, για παράδειγμα, το Μεσολόγγι με την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Ας ελπίσουμε οι διεργασίες που θα γίνουν, θα γίνουν εν πνεύματι ομονοίας και δεν θα ζήσουμε ξανά τοπικιστικές έριδες με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και το ποιος θα κάνει τις περισσότερες εκδηλώσεις. Ίσως μάλιστα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση να ήταν μια αφορμή να γίνει επιτέλους και η αδελφοποίηση Αγρινίου και Μεσολογγίου που προγραμματίζονταν, αλλά τελικά δεν προχώρησε…

Πάντως από τη μεριά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που θα έχει καταλυτικό ρόλο στο συντονισμό των εκδηλώσεων, θέλοντας να αποφύγει τέτοιου είδους παρατράγουδα, έχει θέσει εξ’ αρχής ως επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων τον άξονα Καλάβρυτα – Μεσολόγγι. Όμως καλού – κακού η Περιφέρεια ίσως θα πρέπει να προσέξει πως θα γίνει η… μοιρασιά και σε επίπεδο δήμων.