Xωρίς ΔΣ επί τρεις μήνες τα Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου

Ελλείψεις σε παρασκευαστές στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ οι πιστώσεις για επικουρικούς περιμένουν

Στα χρόνια της κρίσης τα νοσοκομεία της χώρας υπέστησαν πολλά εξ’ αιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Τώρα που βγήκαμε –όπως υποτίθεται- από τα μνημόνια, τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας ταλαιπωρούνται από την αδράνεια του Υπουργείου Υγείας να διορίζει νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ΔΣ και πολλά θέματα, που εκκρεμούν ή ανακύπτουν να μην μπορούν να λυθούν, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις.

Η κατάσταση αυτή που διαρκεί από τον περασμένο Αύγουστο, έχει φέρει ήδη κάποιες μικρές επιπτώσεις και στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Για παράδειγμα, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο μικροβιολογικό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από ελλείψεις σε προσωπικό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι πιστώσεις για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Η διαδικασία όμως δεν μπορεί να προχωρήσει, επειδή δεν υφίσταται ΔΣ.

Το πρόβλημα ανέκυψε από τις δύο άδειες παρασκευαστών στο τμήμα (εγκυμοσύνης και αναρρωτική) με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται πλήρως το πρόγραμμα των εφημεριών. Και η κατάσταση αυτή καταγράφεται σε μια εποχή που στο εν λόγω τμήμα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου υπάρχει πληρότητα σε ιατρικό προσωπικό, αφού διαθέτει έξι μικροβιολόγους για την αιμοδοσία και τα εργαστήρια.

Π. Παπαδόπουλος: Πρέπει να λήξει πάραυτα αυτή η ιστορία

«Εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, έχουμε τις πιστώσεις, έχουμε στείλει τα χαρτιά για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, όμως όλα αυτά πρέπει να περάσουν από το ΔΣ, το οποίο όμως λόγω του ό,τι δεν έχουν οριστεί τρία μέλη από το Υπουργείο, έχει να συνεδριάσει από τις 10 Αυγούστου» είπε μιλώντας για το θέμα στον ΔΥΤΙΚΑ FM και το Δημήτρη Παπαδάκη ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα ο Π. Παπαδόπουλος πέρα από το ζήτημα των παρασκευαστών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά τη γενικότερη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων, αφού η κατάσταση αυτή έχει καθυστερήσει πολύ διαγωνισμούς για διάφορες προμήθειες του Νοσοκομείου. «Έχουμε επτά διαγωνισμούς στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και 10 στο Νοσοκομείο Αγρινίου, που πρέπει να εγκρίνει το ΔΣ τη σκοπιμότητα. Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Φτάνουμε στο τέλος του χρόνου και πρέπει να απορροφήσουμε τα χρήματα που έχουμε από την τακτική χρηματοδότηση» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χαθούν πόροι από τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας. «Πρέπει να λήξει πάραυτα αυτή η ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να τρέχει αυτή η κατάσταση επί τρεις μήνες και να τρώει τις σάρκες μας… » είπε χαρακτηριστικά ο Π. Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί και η 6ηΥΠΕ και το Υπουργείο και οι βουλευτές του νομού, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 8/11 είναι προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας της διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με την ηγεσία του Υπουργείου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Π. Παπαδόπουλος επισημαίνει και μία ακόμη παράμετρο του προβλήματος που έχει ανακύψει. «Με αυτή την κατάσταση επικρέμεται στον εκάστοτε διοικητή και μία «λαιμητόμος », γιατί δεν μπορεί να κάνει κάθε τρεις και λίγο αναθέσεις και μετά να έρθει το ΔΣ και να του πει «τι κάνεις εδώ;», «ποιος σου είπε ότι έχω την ασφάλεια ή την επισφάλεια να εγκρίνω αυτά που έκανες;» ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ΔΣ και να λειτουργήσει κανονικά το Νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά.