Ηλεκτρικό τριβείο: Εσύ γνωρίζεις ποιο χρειάζεσαι;

Το ηλεκτρικό τριβείο είναι το εργαλείο που θα λειάνει μία επιφάνεια πολύ γρήγορα κερδίζοντας σου χρόνο και ενέργεια. Γνώρισε τα και μάθε ποιο χρειάζεσαι.

Η δουλειά που θα έκανες με ένα γυαλόχαρτο γίνεται πολύ πιο εύκολα με ένα ηλεκτρικό τριβείο ξύλου. Πρόκειται για ένα ταχύτατο και εύχρηστο εργαλείο με το οποίο μπορείς να τρίψεις οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια με τον πιο ξεκούραστο και ασφαλή τρόπο, ακόμα κι αν δεν είσαι μάστορας.

Στο εμπόριο υπάρχουν διαφορετικού τύπου ηλεκτρικά τριβεία και εσύ θα μάθεις σε λίγο ποιό χρειάζεσαι:

Έκκεντρο τριβείο

Είναι ένα ηλεκτρικό τριβείο που μοιάζει αρκετά με το παλμικό. Αν και μοιάζουν αρκετά η διαφορά τους βρίσκεται στο ότι το παλμικό τριβείο έχει ορθογώνια βάση ενώ το έκκεντρο στρογγυλή. Έτσι το έκκεντρο τριβείο έχει τη δυνατότητα να κινείται σε εναλλασσόμενες τροχιές δημιουργώντας κυκλικές κινήσεις οι οποίες είναι κατάλληλες για την αφαίρεση στρωμάτων βερνικιών ή άλλων προϊόντων του ξύλου και να προσφέρει ένα πολύ λείο τρίψιμο. Επιπλέον ένα από τα ειδικά πλεονεκτήματα του έκκεντρου τριβείου είναι η δυνατότητα λείανσης επιφανειών με καμπύλες χάρη στην κυκλική του βάση.

Παλμικό τριβείο

Το παλμικό τριβείο είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές εργασίες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι γωνίες. Χρησιμοποιείται για να δώσει λείες επιφάνειες στο ξύλο, τη λείανση κοφτερών γωνιών, την αφαίρεση στόκου από το ξύλο και άλλες εργασίες. Είναι ένα ηλεκτρικό τριβείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για κάγκελα καθώς η δύναμη του επιτρέπει την αφαίρεση της ξεραμένης μπογιάς και του βερνικιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τριβεία τοίχου για πολύ μικρές επιφάνειες. Τα τριβεία τοίχου είναι μηχανήματα τα οποία λειάνουν τοίχους και μεγάλες επιφάνειες ταχύτατα και με άριστο αποτέλεσμα.

Ταινιακά τριβεία (ταινιολειαντήρες)

Είναι δυνατότερα τριβεία και προσφέρονται για εργασίες που χρειάζονται υψηλές ταχύτητες και ισχύ. Είναι ένα σχετικά βαρύ εργαλείο το οποίο λειτουργεί με λειαντικές ταινίες. Είναι κατάλληλο για την επεξεργασία ξύλινων σανίδων, την αφαίρεση υλικών από τις ξύλινες επιφάνειες και άλλες εργασίες σε επίπεδες επιφάνειες. Αν και δυνατό χρειάζεται προσοχή στη χρήση του για τα άριστα αποτελέσματα. Είναι ένα ηλεκτρικό τριβείο που πρέπει να ακολουθεί τις γραμμές του ξύλου, καθώς δεν έχει κυκλικές κινήσεις όπως τα προηγούμενα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είσαι προσεκτικός αν δεν γνωρίζεις και να έχεις ορίσει ακριβώς την εργασία για την οποία το χρειάζεσαι.

Γνώρισες τις λύσεις για φινίρισμα ή αφαίρεση υλικού από διάφορες επιφάνειες. Αν χρειάζεσαι οποιοδήποτε είδος ηλεκτρικού τριβείου, ανταλλακτικά ή άλλα δυνατά εργαλεία για την ανακαίνιση του σπιτιού ή τη δουλειά σου, επισκέψου το www.painthouse.gr και βρες τα στις καλύτερες τιμές!