Παναιτωλικός : Το μεγάλο στοίχημα του Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου θα είναι ο νέος τεχνικός του Παναιτωλικού.

Ο 48χρονος (γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1973) Αρτινός προπονητής έκανε πολύ καλό έργο στον Παναθηναϊκό. Στην πρώτη του σεζόν 2013-14, με χαμηλό μπάτζετ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για έναν γύρο και πήρε το Κύπελλο με το εμφατικό 4-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Την επόμενη χρονιά διεκδίκησε το πρωτάθλημα, όμως, δεν τα κατάφερε. Σε δύο σερί καλοκαίρια επίσης, συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League. Δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και μετά τον αποκλεισμό σοκ με την Γκαμπάλα άρχισε η αντίστροφή μέτρησε. Το φθινόπωρο του 2015 οδηγήθηκε στην έξοδο. Έκτοτε, δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποια επιτυχία, ώστε να μείνει στην κορυφή των Ελλήνων προπονητών. Ο Αναστασίου, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ακράτητο Ακροποταμιάς στην Άρτα, έπαιξε ακόμα σε Πρέβεζα, Εθνικό, ΟΦΗ.

Το 1998 ξεκίνησε την περιήγηση στο εξωτερικό. Αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Άντερλεχτ, τέσσερα στη Ρόντα, δύο στον Άγιαξ και κατόπιν έναν χρόνο στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Το 2007-08 πήγε στην Άλμερε της δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας. Τόσο στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ, όσο και στην Ολλανδία με τον Άγιαξ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ήταν επίσης διεθνής και ως ποδοσφαιριστής μέτρησε 424 αγώνες σκόραρε 127 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2008 έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό, ως βοηθός του Χενκ Τεν Κάτε. Δούλεψε στη συνέχεια στην Ακαδημία του Άγιαξ και για ένα δίμηνο Ιανουάριο έως Μάρτιο του 2013 πήγε στην Ρέντινγκ.

Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέραμε. Έκτοτε, εργάστηκε στη Ρόντα. Στην ολλανδική ομάδα, όπου ήταν και ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό και μετακόμισε στο Βέλγιο και την Κόρτραικ. Επίσης, δεν ξεχώρισε και ήρθε έπειτα η πρόταση της Ομόνοιας. Στον πάγκο της κυπριακής ομάδας ήταν σε 14 αγώνες με απολογισμός έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε τον Ατρόμητο. Δεν έκανε καλή εκκίνηση, είχε σε δέκα ματς τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες κι έτσι ήρθε η λύση της συνεργασίας. Τόσο μετά την άφιξη του Πογιάτος, όσο και μετά τον Μπόλονι, ακούστηκε εκ νέου το όνομά του για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, δεν έγινε κάτι και ήρθε ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες δύο συνεχόμενες χρονιές κινδύνευσαν σοβαρά με υποβιβασμό. Φέτος για 83 λεπτά και το μπαράζ με την Ξάνθη, ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Ο Αναστασίου έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με στόχο να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή, να διεκδικήσει μία καλή θέση και να μπει και πάλι στην ελίτ.

πηγή : onsports.gr