Δύο 90’s ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη στον Ελληνίς

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄ σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αγρινίου θα προβάλλουν δύο ταινίες την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή. Την Πέμπτη 19/8 την ταινία Το παιχνίδι των λυγµών /The crying game και την Παρασκευή 20/8 την ταινία Η ∆ιπλή Ζωή της Βερόνικα / Τhe Double Life of Veronique Γενική είσοδος 3€

Το παιχνίδι των λυγµών / The crying game
Σκηνοθεσία:Νιλ Τζόρνταν
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ρία, Μιράντα Ρίτσαρντσον,Τζέι Ντάβιντσον, Φόρεστ Γουίτακερ
Ένας αγωνιστής του IRA, o Φέργκους (Στίβεν Ρία) αποτελεί µέλος συµµορίας που απαγάγει τον Jody (Φόρεστ Γουίτακερ) και τον κρατάει όµηρο. Σταδιακά, µεταξύ των δύο ανδρών θα αναπτυχθεί µια φιλία. Εκεί ο Φέργκους θα εκµυστηρευτεί στον ήρωα µας πως αναζητά µια παλιά του φίλη και, στη συνέχεια, η αναζήτηση αυτή θα βαρύνει τον Τζόντι όταν πια η αιχµαλωσία καταλήγει µε τραγικά αποτελέσµατα. Αναζητώντας έναν τρόπο να εξιλεωθεί, την εντοπίζει. Αποφασίζει να της κρύψει το παρελθόν του. Το πρόβληµα είναι πως και εκείνη έχει τα δικά της µυστικά.

Η ∆ιπλή Ζωή της Βερόνικα / Τhe Double Life of Veronique
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Ιρέν Ζακόµπ, Φιλίπ Βολτέρ, Σαντρίν Ντιµάς

∆ύο γυναίκες που έχουν το ίδιο πρόσωπο και µοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά ζουν χιλιάδες χιλιόµετρα µακριά η µία από την άλλη. Η Βερόνικα µένει στην Κρακοβία και η Βερονίκ στο Κλερµόν Φεράνκι έχουν το ίδιο πάθος για τη µουσική, την ίδια µοναχική αύρα και το ίδιο σοβαρό πρόβληµα υγείας. Η µία διαισθάνεται την ύπαρξη της άλλης σε ένα µεταφυσικό επίπεδο, νιώθοντας ότι δεν είναι µόνη σε αυτόν τον κόσµο. Η κατάρρευση της Βερόνικα κατά τη διάρκεια ενός κονσέρτου όµως αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες αυτής της αµφίδροµης σχέσης.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 9.30 μ.μ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-56754