Ο Κατσαφάδος ήρθε γρήγορα στη Βόνιτσα, τα χρήματα για τις αποκαταστάσεις;

Προφανώς θετικό ήταν ότι ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαδάφος επισκέφθηκε τη Βόνιτσα για να έχει μια ιδίαν αντίληψη για τις ζημιές, που δημιούργησαν τα κύματα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Η καταγραφή των ζημιών προχωρά ήδη με ταχύτατους ρυθμούς, με σκοπό οι αποζημιώσεις να δοθούν το συντομότερο.O κ. Κατσαφάδος δεσμεύτηκε πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν επιπλέον κονδύλια για την αποκατάσταση των δημοσίων υποδομών που έπαθαν ζημιές.

Πρόκειται φυσικά για τα χρήματα που απαιτηθούν για να μπορέσει ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας να κάνει αποκαταστάσεις στην αγροτική οδοποιία, στα δίκτυα ομβρίων, σε ρέματα κτλ. Βεβαίως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εκτίμηση του κόστους των αποκαταστάσεων, αφού ο Δήμος καταγράφει τις ζημιές και πρόκειται να συντάξει τα σχετικά τεχνικά δελτία. Επομένως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν πήγε χθες στη Βόνιτσα για να μοιράσει λεφτά.

Το ζήτημα όμως είναι τα χρήματα που απαιτούνται να έρθουν στο Δήμο χωρίς καθυστερήσεις, όπως έχει συμβεί στις περισσότερες τέτοιων περιπτώσεων. Αν δηλαδή μόλις ο Δήμος συντάξει τα τεχνικά δελτία έρθουν και τα χρήματα, όπως ήρθε ο Κατσαφάδος στη Βόνιτσα, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews