Το μεγάλο κίνητρο του Κουτσερένκο στον Παναιτωλικό και γιατί έφυγε από τη Νταντί Γιουνάιτεντ

Ο Γεβγένι Κουτσερένκο που θα υπερασπίζεται πλέον την εστία του Παναιτωλικού πέρασε ορισμένους «δύσκολους» μήνες στη Σκωτία και ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να… μιλήσει με τις εμφανίσεις του

Στην «πραγματικότητα» του Παναιτωλικού βρίσκεται από χθες (5/1) και επίσημα ο Γεβγένι Κουτσερένκο, καθώς τα «καναρίνια» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ουκρανού γκολκίπερ. Ο 26χρονος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα καθώς η Νταντί Γιουνάιτεντ όπου και ήταν μέχρι πρότινος τον άφησε ελεύθερο (σ.σ. διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης) και κάπου εδώ προκύπτει ένα ερώτημα.

Πώς αποφάσισαν στο Tannadice Park να αποδεσμεύσουν έναν παίκτη που λίγους μήνες πριν, το καλοκαίρι του 2025, δαπάνησαν 300.000 ευρώ ώστε να τον αποκτήσουν; Βλέπετε ο Κουτσερένκο πήγε στο club της Σκωτίας με μεταγραφή από την LNZ Τσερκάσι της χώρας του και στην οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Εκείνες άλλωστε αποτέλεσαν το «διαβατήριό» του για να φύγει με on transfer καθεστώς.

Το Sportal «σκάλισε» το θέμα και έχει απαντήσεις.

Ο ύψους 1,91 πήγε στα Χάιλαντς με την ιδιότητα του starter και μάλιστα έτυχε διθυραμβικών σχολίων όταν υπέγραψε στα «Μανταρίνια», που την περασμένη σεζόν τερμάτισαν ψηλά στην Premier της χώρας τους και εξασφάλισαν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», για τα προκριματικά του Conference League. Μάλιστα η συμφωνία του μαζί τους ήταν για 2+1 σεζόν.

«Εκτός από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις κάτω από τα γκολπόστ έχουμε εντυπωσιαστεί από τον χαρακτήρα και τη στάση του. Έχει ήδη δοκιμάσει τον εαυτό του σε πολλά διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παρά το νεαρό της ηλικίας του (σ.σ. στο παρελθόν βρέθηκε και στη Ρίο Άβε της Πορτογαλίας)και θέλει να εξελιχθεί τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος», ανέφερε μεταξύ άλλων για εκείνον ο Τζιμ Γκούντγουιν, τεχνικός της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Ο νέος πορτιέρε του Παναιτωλικού ξέχωρα από πολύ καλή σωματοδομή του διακρίνεται και για το ότι μπορεί να παίξει με τα πόδια, ενώ δεν είναι τυχαίο πως μικρός ξεκίνησε από φορ και περίπου 12 ετών άλλαξε θέση και έκατσε κάτω από τα γκολπόστ. Αυτό τον έχει βοηθήσει αρκετά στο πώς αντιλαμβάνεται τον χώρο.

Ωστόσο ο Κουτσερένκο δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί στη Σκωτία, καθώς προέκυψαν ζητήματα καθημερινότητας. Μόνο όταν τον ακολούθησε η σύζυγός του Ξένια κάπως άρχισαν να κυλούν καλύτερα τα πράγματα, ενώ παρότι ξεκίνησε καλά στη συνέχεια στάθηκε άτυχος σε δύο τομείς.

Αρχικά προέκυψαν ορισμένες συνολικές (και ατομικές) άσχημες εμφανίσεις που είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά αύξησαν την πίεση στην Νταντί Γιουνάιτεντ για αλλαγές, αφού απομακρύνθηκε αισθητά από την ευρωπαϊκή ζώνη. Ύστερα και πιο σημαντικά, αποκόμισε ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός για μερικές εβδομάδες και αυτόματα…τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο και βρέθηκε εκτός αρχικού σχήματος

Τα παραπάνω τον επηρέασαν, εύλογα, ψυχολογικά και στην μπάλα… δεν θέλει πολύ να σε πάρει από κάτω. Κυρίως δε αν είσαι γκολκίπερ που είναι η πιο ιδιαίτερη θέση και δεν είναι τυχαίο πως εκείνος ήταν ο πρώτος που επεδίωξε να αποχωρήσει.

Ο λόγος; Θέλει να αγωνίζεται και όχι να περιμένει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα δημοσίευμα στη χώρα του ανέφερε χθες ότι «σαν μια αχτίδα ήλιου μέσα από έναν συννεφιασμένο σκωτσέζικο ουρανό, η επιλογή της ηλιόλουστης Ελλάδας εμφανίστηκε στον ορίζοντα. Ο Παναιτωλικός, μια σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα τον απέκτησε. Οι Έλληνες δεν τον καλούν απλώς για ‘ζέσταμα’. Του προσφέρουν σοβαρά πράγματα: Ένα διετές συμβόλαιο και το πιο σημαντικό, την ιδιότητα του μέλους της πρώτης ομάδας».

Αυτό ήθελε, να νιώσει ξανά σημαντικός ξανά. Δεν ήταν πως στην Νταντί Γιουνάιτεντ του φέρθηκαν άσχημα. Όχι, απλά δεν κόλλησε. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο.

Για την ιστορία μάλιστα ο Παναιτωλικός δεν ήταν ο μόνος που κινήθηκε «ζεστά» για την απόκτησή του, αφού στο «κόλπο» ήταν και η κυπριακή Ανόρθωση. Ωστόσο στο φινάλε έγινε κάτοικος Αγρινίου.

Ο Κουτσερένκο ήρθε λοιπόν… πεινασμένος και με πολύ μεγάλο κίνητρο. Αυτό συγκαταλέγεται στα υπέρ του. Θα μπορεί να «καθαρίζει» το κεφάλι του όταν πηγαίνει για ψάρεμα που είναι το αγαπημένο του χόμπι, αλλά και να παίζει πάντελ με τη σύζυγό του που τους αρέσει πολύ.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως θα αισθανθεί εκ νέου κομβικός και ο παράγοντας ψυχολογία είναι πάρα πολύ σημαντικός. Και ποιος ξέρει, αν όλα πάνε καλά ίσως αφιερώσει και ένα τατού, είναι λάτρης τους και στο δεξί του χέρι δεσπόζει ένας πολεμιστής, στα «καναρίνια».

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

πηγή : sportal.gr

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews