Ο Πλεύρης επιμένει δεξιά και προαναγγέλει απαγόρευση μπούργκας

Θα συνεχίσω με μία ακόμα είδηση που πέρασε στα «ψιλά». Αναφέρομαι στο ενδεχόμενο να απαγορευτούν τόσο η μπούρκα όσο και το νικάμπ όπως αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, αυτήν τη στιγμή το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση, ενώ, όπως είπε, το υπουργείο μελετά τη διαμορφωμένη νομολογία και το ρυθμιστικό πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σέβη Βολουδάκη, έχει πραγματοποιήσει σχετική έρευνα σε δομές, όπου διαπιστώθηκε ότι ναι μεν οι σχετικές περιπτώσεις είναι λίγες, πλην όμως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες χωρίς να το επιθυμούν υποχρεούνται να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, γιατί αλλιώς θα τύχουν στοχοποίησης από τους άνδρες της ίδιας εθνοτικής και θρησκευτικής κοινότητας.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στην Ελλάδα δεν υπάρχει τόσο έντονο το φαινόμενο της μπούρκας και του νικάμπ, καθώς οι ροές δεν προέρχονται από περιοχές με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ακόμα πρόσθεσε πως η Ελλάδα λειτουργεί κυρίως ως χώρα διέλευσης προς τα κράτη της Ευρώπης, όπου γίνεται η οικογενειακή επανένωση. Ωστόσο, επισήμανε πως όταν πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιωμάτων, είτε αφορά έναν είτε πολλούς, αυτό πρέπει να ρυθμιστεί.

πηγή : parapolitika.gr

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews