Ο Κουρέτας παραδόξως δεν είπε τίποτα για τον Αχελώο

Μεγαλύτερη εντύπωση και από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα προκάλεσε η ομιλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Ο Δημήτρης Κουρέτας, εν αντιθέσει με το πρόσφατο παρελθόν, δεν ανέφερε ενώπιον του πρωθυπουργού το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Απολύτως καμία αναφορά. Αρκέστηκε μόνο να πει πως ο θεσσαλικός κάμπος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των υδάτων και μία συνολική στρατηγική ανθεκτικότητας, με ένα πλέγμα μεγάλων έργων παρεμβάσεων ορεινής υδρονομίας και σύγχρονων αντιπλημμυρικών υποδομών, ώστε όπως είπε χαρακτηριστικά, «το νερό να πάψει να είναι απειλή και να γίνει πηγή ζωής και ανάπτυξης». Κομβικό ρόλο σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Κουρέτας έχει το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων, «ένα έργο εθνικής σημασίας που θα συγκρατεί μεγάλους όγκους νερού θα μειώνει δραστικά τον πλημμυρικό κίνδυνο και θα εξασφαλίζει πολύτιμο αρδευτικό νερό για δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης».

Ο Δημήτρης Κουρέτας απαρίθμησε μία σειρά από άλλα μεγάλα έργα, όπως το φράγμα Μουζακίου, το φράγμα Πύλης και το φράγμα Νεοχωρίτη, που όπως ανέφερε έχουν μεγάλη αντιπλημμυρική σημασία. Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουρέτας δεν αναφέρθηκε στον Αχελώο ενώπιον του πρωθυπουργού, αλλά απαρίθμησε μία σειρά από άλλα έργα, η ομιλία του με ένα παράδοξο τρόπο επιβεβαιώνει το επιχείρημα των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας πως θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσουν τα έργα που έχουν προτεραιοποιηθεί στα Σχέδια Διαχείρισης των ποταμών για την αντιμετώπιση του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας και όχι να ανοίξει κουβέντα περί εκτροπής του Αχελώου.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews