Αναλογικά λιγότεροι έλεγχοι για την ευλογιά στη Δυτική Ελλάδα

Με την ευχή να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά το επόμενο διάστημα μέχρι το Πάσχα, περιμένουμε και εμείς να δούμε τι θα συμβεί με την εξέλιξη της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Και αυτό γιατί η αναμενόμενη κινητικότητα στην αγορά λόγω του Πάσχα, ενδέχεται να προκαλέσει ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην εξέλιξη της ζωονόσου, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αποδρομή.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε προχθές το σχέδιο δράσης για την περίοδο του Πάσχα, με κεντρικό μήνυμα τη μηδενική χαλάρωση σε μετακινήσεις, σφαγές, απολυμάνσεις και ελέγχους. Παράλληλα όμως έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από ελέγχους που έγιναν σε συνεργασία με τη Αστυνομία. Και εκεί προκύπτει ένα ζήτημα για την Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα.

Γιατί οι έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα δεν είναι τόσο εντατικοί όσο σε άλλες περιοχές της χώρας… Σε ό,τι αφορά λοιπόν τους ελέγχους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους πέντες μήνες 1.788 έλεγχοι από την Αστυνομία, ενώ έχουν καταγραφεί και κάποιες παραβάσεις των μέτρων, που οδήγησαν και σε συλλήψεις. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι είναι σχετικά λίγοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Θεσσαλία έχουν ξεπεράσει τις 4.500… Η εξάπλωση της ζωονόσου στις δύο περιοχές δεν δικαιολογεί οι έλεγχοι να είναι υπερδιπλάσιοι στη Θεσσαλία. Και αυτό γιατί στη Δυτική Ελλάδα τα κρούσματα ευλογίας είναι συνολικά 464 και στη Θεσσαλία 512 από την έναρξη της ζωονόσου.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews