Στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός γλίτωσε από μια βαριά και ντροπιαστική ήττα από την τελευταία της βαθμολογίας ΑΕΛ.
Η ΑΕΛ Novibet ήταν… αγκαλιά με μια τεράστια νίκη, αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε γκολ ισοφάρισης από τον Παναιτωλικό (1-1) και ουσιαστικά… αποχαιρέτησε την Super League.
Το γκολ του Τούπτα έβαλε μπροστά τους «βυσσινί», οι οποίοι έφτασαν πάρα πολύ κοντά σε μια υπερπολύτιμη νίκη, αλλά στο 90+5′ ο Γκαρσία ισοφάρισε και ουσιαστικά τους έριξε κατηγορία, αφού πλέον η ΑΕΛ απέχει 5 βαθμούς από τον Asteras AKTOR, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε των Play-Outs.
Ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα που απείλησε πρώτη, όταν στο 3ο λεπτό ο Ρόσιτς έκανε μεγάλο λάθος και ο Ρόσα πλάσαρε, με τον Βενετικίδη να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΛ «απάντησε» με την σέντρα του Τούπτα όπου δεν κατάφερε να βρει τους Πασά και Σαγκάλ, οι οποίοι έκαναν την προβολή. Γενικά ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά ήταν καλός, με τους Αγρινιώτες να έχουν νέα ευκαιρία στο 9’, με κεφαλιά του Μπάτζι που κατέληξε πάνω στον Βενετικίδη.
Σταδιακά η ΑΕΛ Novibet προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση και στο 18’ ο Πέρες έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Τρία λεπτά μετά δοκίμασε το πόδι του και ο Ατανάσοφ, όμως ο Κουτσερένκο απέκρουσε. Ο «Τίτορμος» είχε πολύ καλή στιγμή με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Μπουχαλάκη που ανάγκασε σε μεγάλη επέμβαση τον Βενετικίδη, ενώ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου υπήρξαν νέες, εκατέρωθεν ευκαιρίες.Αρχικά ο Κουτσερένκο σταμάτησε την προσπάθεια του Τούπτα, ενώ στο 42’ ο ίδιος παίκτης βγήκε τετ-α-τετ μετά από μπαλιά του Πασά, αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει εστία. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μαυρίας σημάδεψε λίγο άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες (0-0) στα αποδυτήρια.
Προβάδισμα αλλά… σοκ στο φινάλε για τους «βυσσινί»
Ο Παναιτωλικός έμοιαζε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, έχοντας και μια καλή στιγμή στο 57’ με σουτ του Μπουχαλάκη που έφυγε λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό ωστόσο η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τούπτα, σε φάση διαρκείας που ξεκίνησε από γύρισμα του Μασόν προς τον Πασά. Ο Κουτσερένκο πρόλαβε, αλλά η μπάλα πήγε στον Τούπτα, με το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.
Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ στο 65’, όταν ο Τούπτα έκλεψε την μπάλα αλλά αντί να πασάρει σε συμπαίκτη του σούταρε από πολύ πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 80′ ο Παναιτωλικός πλησίασε στην ισοφάριση, με τον Βενετικίδη να κάνει λάθος έξοδο αλλά τον Σιέλη να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Όλαφσον απομάκρυνε σχεδόν πάνω στην γραμμή.
Το σουτ του Κόγιτς στο 86′ έφυγε άουτ, με τον Παναιτωλικό να ισοφαρίζει τελικά στο 90+5′ με τον Γκαρσία (έπειτα από κάκιστη έξοδο του Βενετικίδη) και ουσιαστικά να… υποβιβάζει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απέχουν 5 βαθμούς από τον Asteras AKTOR, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε των Play-Outs.
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μαυρίας (68′ Σατσιάς), Κόγιτς, Σιέλης, Μανρίκε, Μπουχαλάκης, Εστεμπάν (77′ Αγκίρε), Ματσάν, Ρόσα (77′ Άλεξιτς), Λομπάτο (68′ Σμυρλής), Μπάτζι (68′ Γκαρσία).
ΑΕΛ Novibet (Φέστα): Βενετικίδης, Παπαγεωργίου, Μασόν (77′ Φερίγκρα), Μπατουμπινσικά, Ρόσιτς, Ναόρ, Πέρες (46′ Όλαφσον), Ατανάσοφ, Πασάς (63′ Γκαράτε), Σαγκάλ (77′ Χατζηστραβός), Τούπτα (80+3′ Ηλιάδης).







