«Το Δείπνο του Φράνκο». Μια καυστική κωμωδία που σερβίρει έναν απολαυστικό συνδυασμό έντασης, πολιτικής ιστορίας και ανατρεπτικού χιούμορ στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Eλληνίς» από την Παρασκευή 28 έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2026 στις 9:30 μ.μ. καθημερινά
Μετά το τέλος του Ισπανικού Εμφυλίου, ο Φράνκο διοργανώνει δείπνο στο Hotel Palace της Μαδρίτης για να γιορτάσει τη νίκη, όμως όλοι οι σεφ του ξενοδοχείου είναι… πολιτικοί κρατούμενοι! Τώρα, έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να «μαγειρέψουν» την απόδρασή τους.
Το La Cena, βραβευμένο με το Goya Διασκευασμένου Σεναρίου και με περισσότερα από 600.000 εισιτήρια στο ισπανικό box office, συνδέει κομψά την ανάγκη της μνήμης, την αξία της αξιοπρέπειας, τα ιδανικά της ελευθερίας, τη θλίψη της τραγωδίας και το γέλιο του γελοίου. Πρόκειται για μια τολμηρή σάτιρα που αποδεικνύει γι’ ακόμα μια φορά ότι μερικές από τις πιο τραγικές καταστάσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν εμπνεύσει μερικές από τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου.
Το Δείπνο του Φράνκο (Ισπανία, 2025, 106′)
Σκηνοθεσία: Μανουέλ Γκόμεθ Περέιρα
Ηθοποιοί: Μάριο Κάσας, Αλμπέρτο Σαν Χουάν
Κάθε Κυριακή και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.
Η τιμή των εισιτηρίων είναι : ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας) 4€






