Μερμίγκης σε Παπαναστασίου: «Εξωθεσμικός τρόπος» για τις σχολικές καθαριστρίες δεν βρίσκεται όμως…

Τα λεγόμενα του Δημάρχου Αγρινίου στη συνέντευξη Τύπου του ΔΗΠΕΘΕ, αναφορικά με την προσπάθεια παραμονής του Λευτέρη Γιοβανίδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή σχολίασε ο επικεφαλής της συλλογικότητας “Ανυπότακτο Αγρίνιο” Στέλιος Μερμίγκης.

Και το σχόλιό του μάλλον αποστομωτικό: “Τι ωραία, όμως, θα ήταν να έβρισκε ο δήμαρχος και κανέναν «εξωθεσμικό τρόπο» για την βελτίωση της εργασιακής σχέσης των σχολικών καθαριστριών — εργαζόμενες απολύτως αναγκαίες για να λειτουργούν τα σχολεία μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μερμίγκης.

Αναλυτικά το σχόλιό του:
Η ΝΔ μας έχει διδάξει τα τελευταία χρόνια μια πολύ πρακτική αντίληψη περί θεσμών: όταν οι επιλογές τους προσκρούουν στον νόμο ή στο Σύνταγμα, τόσο το χειρότερο για τον νόμο και το Σύνταγμα.Τώρα, φαίνεται, η μέθοδος μεταφέρεται και στον Δήμο μας,

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει θεσμικό πρόβλημα λόγω της διπλής θέσης; Κανένα πρόβλημα «θα βρούμε άλλον τρόπο» δήλωσε ο δήμαρχος του Αγρινίου. Εδώ ολόκληρο Σύνταγμα γίνεται… λάστιχο, στο ΔΗΠΕΘΕ θα κολλήσουμε;

Τι ωραία, όμως, θα ήταν να έβρισκε ο δήμαρχος και κανέναν «εξωθεσμικό τρόπο» για την βελτίωση της εργασιακής σχέσης των σχολικών καθαριστριών — εργαζόμενες απολύτως αναγκαίες για να λειτουργούν τα σχολεία μας. Εκεί, άραγε, δεν υπάρχει κάποιος «άλλος τρόπος»; Γιατί τελικά η θεσμικότητα δεν μπορεί να είναι αλά καρτ: αυστηρή όταν μας βολεύει και… ελαστική όταν μας δυσκολεύει γιατί τότε μιλάμε για “θεσμούς κατά παραγγελία” δήμαρχε.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews