Εντολή για διαβούλευση αναμένει το Πολεοδομικό Τριχωνίδας

Μετά τη παράταση που δόθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο χρηματοδοτείται η εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, με ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα βήματα μέχρι την έγκρισή τους.

Η λήξη του χρηματοδοτικού ταμείο με σιωπηρή… παράταση πήγε σχεδόν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με αυτό ως δεδομένο απομένει το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να ξεκαθαρίσει πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για παράδειγμα, το Ειδικό Πολεοδομικό της Τριχωνίδας που αφορά το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αγρινίου και το Δήμο Θέρμου, από πλευρά μελετητών έχει ολοκληρωθεί, έχει κατατεθεί στο Υπουργείο για έλεγχο πληρότητας και αυτό πληροφορείται η στήλη είναι ότι η πολεοδομική μελέτη είναι «Ok» και ο Δήμος Αγρινίου, όπως και αρκετοί ακόμη δήμοι ανά τη χώρα, αναμένουν να από το Υπουργείο την εντολή για την εκκίνηση της δημόσιας διαβούλευσης… Αυτό ενδεχομένως να συμβεί ακόμη και εντός Σεπτεμβρίου, για να έχει ολοκληρωθεί και η διαβούλευση λίγο πριν από τη λήξη Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews