Πλατυγιάλι: Μελέτη για τα ρέματα, καθώς έρχεται το Ειδικό Χωροταξικό της επένδυσης

Ομόφωνα θετικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου για τη μελέτη τμηματικής οριοθέτησης των ρεμάτων στην Ναυτική Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑΒΙΠΕ) του Πλατυγιαλιού.

Η μελέτη έρχεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Επένδυσης «Nautilus Project» -που φιλοδοξεί να μετατρέπει το λιμάνι σε μαρίνα για mega yacht και την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο- αφορά οκτώ ρέματα της περιοχές με τα έξι από αυτά να βρίσκονται εντός των ορίων της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλιού. Η οριοθέτηση των ρεμάτων αποτελεί ουσιώδη προϋπόθεση για την έγκριση Ειδικού Χωροταξικού της Στρατηγικής Επένδυσης, αλλά και για τις οικοδομικές άδειες που θα απαιτηθεί να εκδοθούν μετέπειτα όταν η επένδυση θα οδεύει στις ράγιες της υλοποίησης.

Μέχρι τότε εκείνο που προέχει είναι η έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου κάτι που εκτιμάται ότι ενδεχομένως να συμβεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι η διαβούλευση της μελέτης για το Ειδικό Χωροταξικό της Επένδυσης ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews