Στο Μεσολόγγι οι υπηρεσίες βλέπουν «αχρείαστο διοικητικό βάρος», όταν αναζητά έγγραφα ένας δημοτικός σύμβουλος

Το ζήτημα της απόρριψης της πρότασης χρηματοδότησης έργων αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, επανέφερε με ερώτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου η Όλγα Δασκαλή, επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες».

Με όσα προκύπτουν από τα έγγραφα που παρουσίασε, η πρόταση του Δήμου εμφάνιζε ελλείψεις, ενώ τα αιτήματα για τις αναγκαίες εγκρίσεις προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες είχαν αποσταλεί στις 25 και 27 Φεβρουαρίου 2025, μόλις τρεις ημέρες πριν από την καταληκτική προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου.

«Γιατί δεν είχαν εξασφαλιστεί εγκαίρως οι απαιτούμενες εγκρίσεις; Ποιος είχε την ευθύνη προετοιμασίας και ελέγχου του φακέλου; Γιατί χάθηκε μια τόσο σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία για τον Δήμο;» ρωτά η Όλγα Δασκαλή και προσθέτει σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τη Δημοτική Αρχή αναφέροντας: «Αντί συγκεκριμένων εξηγήσεων, η Δημοτική Αρχή διύλισε τον κώνωπα και ο Μανωλιός φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς, δηλαδή για άλλη μία φορά ακούσαμε αερολογίες χωρίς καμιά ουσία».

Επιπλέον, χείριστη εντύπωση, σύμφωνα με την Όλγα Δασκαλή, προκάλεσε το ανεπίτρεπτο περιεχόμενο της υπηρεσιακής απάντησης που έλαβε κατά την αναζήτηση των στοιχείων, στην οποία γίνεται αναφορά σε «άσκοπη ανταλλαγή εγγράφων» και «αχρείαστο διοικητικό βάρος».

«Από πότε η αναζήτηση στοιχείων από έναν δημοτικό σύμβουλο αποτελεί άσκοπη γραφειοκρατία; Η άσκηση ελέγχου από τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών δεν είναι διοικητικό βάρος. Είναι θεσμική υποχρέωση και αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου. Το πραγματικό ζήτημα δεν είναι γιατί ζητάμε έγγραφα. Είναι το γεγονός ότι χάθηκαν 3,5 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα ότι, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας, δεν έχουμε λάβει ακόμη σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση» αναφέρει η Όλγα Δασκαλή.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews