Οι Ποινικοί Κώδικες και μια δικογραφία κατά Τσίπρα ανάβουν νέα φωτιά

Τέσσερις μήνες μετά την κατάθεσή της και χωρίς (φυσικά) να έχει μεσολαβήσει κάποια έρευνα, επανήλθε χθες στην επικαιρότητα η μηνυτήρια αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες το 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά είχε κατατεθεί από τον Βελόπουλο τον Ιούλιο, με αφορμή δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα για την ψήφιση των Κωδίκων. Αρχικά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προχώρησε σε ουσιαστική έρευνα, αλλά περιορίστηκε στην έκδοση αντιγράφων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σκέλος που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό διαβιβάστηκε μέσω Αρείου Πάγου στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 27 Οκτωβρίου και χθες προωθήθηκε στη Βουλή – σε μια φάση που, εντελώς συμπτωματικά, η κυβέρνηση συγκρούστηκε με τον Τσίπρα για το θέμα των Ποινικών Κωδίκων. Χθες το πρωί ο Παύλος Μαρινάκης επανέφερε (Σκάι) το θέμα και το απόγευμα, η προώθηση της δικογραφίας ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνο Χήτα, να ζητεί τη στήριξη των κομμάτων για την κατάθεση αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής – που θα εξετάσει και το ζήτημα της παραγραφής. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται 30 υπογραφές, ενώ η Ελληνική Λύση διαθέτει 11 βουλευτές.

Καταγγελίες για την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων έχουν ήδη διερευνηθεί δικαστικά δύο φορές, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είχε καταθέσει και στη Δικαιοσύνη, τελευταία φορά το 2022. Το θέμα και τις δύο φορές είχε καταλήξει στο αρχείο.

πηγή: tanea.gr

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews