Θεία Λειτουργία στο Άγιο Νικόλαο Βαράσοβας και παρουσίαση βιβλίου στην Κάτω Βασιλική

σπήλαιο Αγίου Νικολάου ΒαράσοβαςΆγιος Νικόλαος Βαράσοβας
Θεία Λειτουργία
Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 από τις 7:00 μέχρι τις 10:00π.μ

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στην Εγκλείστρα του Σπηλαίου Αγίου Νικολάου Βαράσοβας, όπου η ανασκαφή του Τομέα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Τη Λειτουργία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.
Σημείο Συνάντησης η Κάτω Βασιλική από την ακρογιαλιά της οποίας θα αναχωρούν βάρκες και καϊκια. Η ανάβαση από τη θάλασσα έως το σπήλαιο διαρκεί 20 λεπτά.

Παρουσίαση του βιβλίου “Αιτωλία : Αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από τις ανασκαφές”
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, το λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας και ο πολιτιστικός σύλλογος Κάτω Βασιλικής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αθ. Παλιούρα “Αιτωλία : Αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από τις ανασκαφές”.Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 και ώρα 11:30π.μ στο ξενοδοχείο “Πηνελόπη”.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, ο προϊστάμενος της 22ης ΕΒΑ Γ. Χουλιάρας, α αναπλ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ν.Ζαχαριάς, ο αρχιτέκτονας Χρ. Κατσιμπίνης πρώην επιθεωρητής αναστηλώσεων ΥΠΠΟ, η αρχαιολόγος Μάχη Παπαευσταθίου, ο αρχαιολόγος Γ. Δελημάρης και άλλα στελέχη των ανασκαφών. Τον συντονισμό θα έχει η πρόεδρος Μαίρη Χρυσικοπούλου.