Έτοιμος πια να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο [HDvideo]

Και νενικήκαμεν, και με ανατροπή και over κύριοι
Ένα από τα πιο ωραία ματς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο “κλουβί” ήταν αυτό με τον Πανθρακικό παρ’ όλο που στην αρχή του αγώνα οι οιωνοί δεν ήταν καλοί. Ο Παναιτωλικός όμως χάρις τον Γιωρίκα και το κοουτσάρισμα του Χάβου κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει μια από τις πιο σημαντικές νίκες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός πλέον μετά από αυτή την ανατροπή κερδίζει πολλαπλά. Οπωσδήποτε η ομάδα αποκτά αυτοπεποίθηση, αφού πια έχει την εμπειρία ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή στην ανατροπή στην έδρα της. Και ακόμη από εδώ και στο εξής όσοι έρθουν να παίξουν στο Αγρινίου θα ξέρουν ότι δεν την βγάζουν “καθαρή” βάζοντας ένα γκολ και παίζοντας μετά ταμπούρι…

ΧΑΒΟΣΟ Παναιτωλικός είναι πλέον έτοιμος να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο σε σχέση με τον πρώτο γύρο… Ο Χάβος πλέον μετά και τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας έχει άλλες επιλογές… Σήμερα για παράδειγμα οι αλλαγές του ήταν ο Νταλμά, ο Γοδόι και ο Μπόγιοβιτς, τρεις παίχτες ενδεκαδάτοι! Αντίθετα στον πρώτο γύρο ο Χάβος κοίταζοντας τον πάγκο του μετά την πρώτη αλλαγή έβλεπε παίχτες που υστερούσαν σε σχέση με την ενδεκάδα. Μετά και την προσθήκη των Μαρτίνεζ και Ανέν έχει ακόμη περισσότερες επιλογές! Μάλιστα ο Χάβος δείχνει να θέλει να “ντοπάρει” ψυχολογικά κάθε ποδοσφαιριστή και ιδίως τις προσωπικότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ρωτήθηκε για το αν τον χαροποίησε το γκολ του Νταλμά, απάντησε πως τον χαροποίησε περισσότερο η πάσα του Μπόγιοβιτς…!

Ο Παναιτωλικός έχοντας ήδη 27 βαθμούς και 14 παιχνίδια να απομένουν, θα πετύχει εύκολα το στόχο της παραμονής “καθαρίζοντας” τα περισσότερα ματς στην έδρα του με ομάδες από το επίπεδο του Πανθρακικού και κάτω. Το μόνο που μένει για να ικανοποιηθεί και ο κόσμος περισσότερο είναι καλύτερες εμφανίσεις και ίσως κάποιοι βαθμοί μακρυά από το Αγρίνιο. Με οδηγό την εμφάνιση στον ΠΑΟΚ, μπορεί ο Παναιτωλικός να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο. Ωστόσο τίποτα δεν είναι εύκολο! Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν το χειμώνα στο ρόστερ του Παναιτωλικού δεν έχουν “δέσει” ακόμη με την υπόλοιπη ομάδα και θα χρειαστεί ακόμη χρόνο για να δείξουν την αξία τους. Μπορεί κάποια δείγματα, όπως του Νταλμά, να είναι θετικά, όμως δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο φαίνονται μετά από μια νίκη με 3-1! Για παράδειγμα ο Μπούντιμιρ μπορεί να μας είναι καθόλα γνώριμος από το πέρασμά του στον Εργοτέλη, όμως σήμερα φάνηκε ότι έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, παίζοντας περισσότερο με πλάτη στο τέρμα, από τον Μπόγιοβιτς. Το πως λοιπόν θα “χωνευτούν” αυτές οι αλλαγές είναι δουλειά του Χάβου και των προπονήσεων. Ο Παναιτωλικός όμως πλέον έχει εκείνα τα βαθμολογικά “μαξιλάρια” για να δουλέψει μέσα στα παιχνίδια χωρίς άγχος!
Δ.Π

Διαβάστε ακόμη