Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι διήμερες εκδηλώσεις «Ελαία 2014» που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων στα πλαίσια του έργου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας «Δράσεις προβολής και προώθησης προϊόντων ελιάς που αφορούν στην Ποιότητα, στον Πολιτισμό, στην Υγεία και στη Γαστρονομία-Promotional workshops for olive products-quality health and gastronomy aspects».
Η διήμερη εορτή περιλαμβάνει ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα ‘ποιότητα, πολιτισμός, υγεία και γαστρονομία’ η οποία θα καλύψει θέματα καλλιέργειας (παγκόσμια εξάπλωση, προοπτικές), ποιότητας (χημικά και οργανοληπτικά), υγείας (ευεργετικές επιδράσεις στον άνθρωπο), προώθησης (προβολή στην παγκόσμια αγορά) και πολιτισμού που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα του Επιμελητήριο στο Αγρίνιο . Επίσης εκδηλώσεις προβολής με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα τοπικά προϊόντα της ελιάς.
Βασικός σκοπός η προβολή και η προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου δίνοντας έμφαση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, στη διατροφική αξία τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην υγεία του καταναλωτή.
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα