Εξαπατούσαν ιερείς και στην Αιτωλοακαρνανία

Εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε συστηματικά ιερείς σε όλη τη χώρα αποκομίζοντας ποσά ξεπερνούν τις 235.000 ευρώ. Συνελήφθησαν όλα τα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο 37χρονος «αρχηγός» της. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκατρείς 13 περιπτώσεις απάτης σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία Τρίκαλα, Κοζάνη,Σέρρες και Πρέβεζα. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας «εμφανίζονταν» ως πρωτοσύγκελοι, γραμματείς ή αποσταλμένοι Μητροπόλεων, με το πρόσχημα της διευθέτησης διαφόρων θεμάτων ζητούσαν και έπαιρναν χρήματα από ιερείς.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (28-11-2014) σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Αγία Βαρβάρα Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, Ρομά, ηλικίας 37, 34, 29 και 27 ετών, και μια ημεδαπή Ρομά, ηλικίας 29 ετών.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο 37χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης, ο οποίος είναι έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο 37χρονος εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχε αναλάβει να προσεγγίζει τηλεφωνικά ιερείς, προφασιζόμενος ότι ήταν ο Πρωτοσύγκελος της εκάστοτε Μητρόπολης. Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες παρέθετε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και έπειθε τους παθόντες – ιερείς να του διαθέτουν διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία, τη διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών ποσών από δικαστικές διαμάχες ακόμη και την καταβολή μεγάλων ποσών από ΕΣΠΑ για την ανέγερση ναών. Στη συνέχεια, ο 34χρονος συνεργός του, συναντούσε τους ιερείς, στους οποίους παρουσιάζονταν ως γραμματέας ή απεσταλμένος της Μητρόπολης και λάμβανε τα χρηματικά ποσά, που είχαν συμφωνήσει οι παθόντες με τον 37χρονο. Ο 29χρονος και ο 27χρονος μετέβαιναν εναλλάξ, με τον 34χρονο στα ραντεβού με τους ιερείς, ως οδηγοί του, ενώ επιπλέον επιτηρούσαν τον χώρο. Η 29χρονη, παραλάμβανε τα χρήματα για λογαριασμό του 37χρονου από τα άλλα μέλη της οργάνωσης.