Το soundtrack των ημερών

Το soundtrack των ημερών – Τεύχος 1

Ξενύχτι καθημερινές, όχι μόνο «έξω» αλλά και μέσα. Συνήθεια πια, ιδίως όταν υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις και ειδικές περιπτώσεις όπως τώρα που κάνει πρεμιέρα η σελίδα. Πέρασε αρκετός καιρός από την πρώτη συνάντηση στο σιντριβάνι για να προγραμματιστεί η δουλειά και αρκετός από τότε που η ιδέα πήρε σχήμα και μορφή. Ανυπομονούσα από τότε πότε θα φτάσει η στιγμή να το δούμε υπό κανονικές συνθήκες στην κανονική του μορφή. Φτάσαμε λοιπών σε αυτή την βδομάδα που πέρασε με μεταμεσονύχτιες διορθώσεις της τελευταίας στιγμής και ματιές online ενδιάμεσα από το στήσιμο του t.t, έτσι για σιγουριά. Όλα εντάξει Δημήτρη, περιμένω να δω και το πραγματικό περιεχόμενο! Αυτό επεξεργαζόμουν ακόμα και όταν πήγαινα στην προβολή του «La piel que habito» της νέας ταινίας του Αλμοδοβάρ. (http://youtu.be/_RXT5S9qDnQ ) Ταινία που σκέπτεσαι για μέρες μετά, πράγμα που νομίζω ότι επιβεβαιώνει πως είναι ένα σπουδαίο φιλμ. Χαρακτηριστικό, από όταν είχα πρωτοδεί το trailer (πάλι σε μεταμεσονύχτια προβολή), ήταν το τραγούδι που έπαιζε σε όλη τη διάρκειά του με τον πολύ γρήγορο ηλεκτρονικό ρυθμό και τις σερφ κιθάρες στα ξεσπάσματα. Άψογο!

Γρήγορος ρυθμός, γρήγορες εικόνες και στην πραγματικότητα όμως αυτή τη φορά, πολιτικές εξελίξεις. Από τη μια στιγμή στην άλλη είσαι και δεν είσαι πρωθυπουργός. Ίσως η μόνη φορά μέχρι τώρα που δεν ήθελε κανένας πραγματικά να γίνει. Μετά από δεκαετίες «αιώνιοι πολιτικοί αντίπαλοι» προχωράνε χέρι – χέρι. Το μεταμοντέρνο και στην πολιτική! Χωρίς να το πολύ-καταλάβει κανείς μας, έγιναν τεράστιες αλλαγές μέσα σε λίγες μέρες, οι οποίες δεν ξέρουμε τι πραγματικά σηματοδοτούν. Θα δείξει… δεν ακούω άλλωστε και τους «φωτισμένους» σχολιαστές των τηλεοπτικών δελτίων μιας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξεις πια το «κουτί».

Υπάρχουν άπειροι λόγοι όμως να βγεις έξω, και λέγοντας έξω δεν εννοώ την καταναγκαστική νεοελληνική έννοια «πάω σε κάποια καφετέρια ή μπαρ κλπ». Δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο το έξω με την κατανάλωση, ιδίως τώρα που δεν υπάρχει άνεση… Όμορφη η προηγούμενη Παρασκευή με urban ατμόσφαιρα και ήχους να γυρίζουν στα πλατό του Bios στην Αθήνα στην παρουσίαση του εκπληκτικού EP Vintage Τreat του j.Melik. (free download: http://www.mediafire.com/?oajdo69wjlbcd2l). Μια τέλεια εναλλακτική «έξω» δραστηριότητα είναι και οι ποδηλατικές βόλτες που εδώ και καιρό διοργανώνονται και στο Αγρίνιο. (το group των ποδηλατών στο facebook:(http://www.facebook.com/groups/242546069107895/) Μοναδική ευκαιρία για άθληση, βόλτα, χαβαλέ γνωριμίες…. Μέχρι και ποδηλατοβόλτες με «ποδηλατότραινα» έγιναν στην σιδηροδρομική γραμμή μας που κάθεται ανενεργή εδώ και χρόνια. Ίσως το ποδήλατο είναι ένας τρόπος παράλληλης εκμετάλλευσης της πέρα από την βασική αποστολή της, την καθαυτό συγκοινωνία. Πεδίον δόξης λαμπρό και για τον Δήμο εάν θέλει να πρωτοτυπήσει σε κάτι!

Για την ώρα όμως δείχνει άτολμος με την αποχή του από την άτυπη κίνηση πάρα πολλών δήμων να προστατεύουν δημότες τους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι του λογαριασμού της ΔΕΗ… Κυκλοφορεί πάντως ένα χρήσιμο video ( http://youtu.be/4nzu7ejYbbY ) αχρείαστο να είναι… Κατά τα άλλα τα πρώτα δυνατά κρύα της σεζόν ήρθαν, χειμώνας κανονικά πια.
Καλή αρχή για το Αγρίνιο Culture!

Β.Π.

Λέξεις κλειδιά:
Τούμπα, culture, ΔΕΗ, πεντάλ, Php, Έλενα Ανάγια, Θεσσαλονίκη, Λουκάς, ξύδια, Css, γενέθλια, Choco Pie, άδεια, ΣΒΔΕ, προβολή, μεσότιτλος, Onyx, Cyclothymic Chick

Το soundtrack για αυτό το τεύχος υπογράφουν οι Liebe από την Θεσσαλονίκη:
Liebe – Strangers

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o2yQBtbQ3D8&feature=youtu.be[/youtube]