Λεμονής: «Σας υπόσχομαι ανάκαμψη»

Η νέα ήττα από τον Λεβαδειακό, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, μεγάλωσε τον προβληματισμό στον Παναιτωλικό, ο οποίος παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο κόσμος αποδοκίμασε τους παίκτες του Τάκη Λεμονή και αυτός στη συνέντευξη Τύπου δικαιολόγησε την αντίδρασή του.

Πάντως, ο τεχνικός του Παναιτωλικού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αδιάφοροι παίκτες στην ομάδα, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι θα πρέπει να φύγει το άγχος, να βελτιωθεί η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι με δική του οδηγία ο Αγγελος Χαριστέας πήγε στα αποδυτήρια μετά την αλλαγή του και επεσήμανε ότι αυτός και οι παίκτες του θα πολεμήσουν σαν τρελοί για να μην υποβιβαστεί η ομάδα.

«Οπως καταλαβαίνετε όλοι, όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι από αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς έχει ξεκινήσει ένα πολύ άσχημο σερί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η κατάσταση είναι πολύ βαριά μέσα στα αποδυτήρια, αλλά από την άλλη υπάρχουν άλλες 8 αγωνιστικές», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια, απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις:
Για τη σημερινή ήττα: «Το άγχος καταλαβαίνετε ότι είναι συνυφασμένο γενικά με τη ζωή μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να ξεκόψουμε αυτό τον αγώνα από τους υπόλοιπους που είχε η ομάδα. Πρέπει να τους δούμε όλους μαζί. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πρώτο γκολ δείχναμε ζωντανοί, έστω και αν δεν απειλούσαμε ιδιαίτερα, με εξαίρεση μία-δύο περιπτώσεις. Ομως είναι αρκετά χαρακτηριστικό ότι μετά το γκολ δεχόμαστε και δεύτερο επειδή δεν υπάρχει μυαλό και έχει χαθεί η ηρεμία από την ομάδα. Είναι στοιχεία όμως που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Αν πούμε όλοι μας ‘εντάξει παιδιά καλά ήταν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω…’ Για όνομα του Θεού. Εχει δείξει η ομάδα ότι μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Δεν είναι αυτό το πράγμα που βλέπουμε».

Για το αν βρήκε τα πράγματα όπως τα περίμενε: «Θα ήθελα να απαντήσω σε τέτοιες απαντήσεις αρκετά αργότερα. Ολο αυτό το διάστημα των 10 ημερών μαζεύω πληροφορίες για τα πάντα. Ομως έχοντας κάθε 3 μέρες αγώνα, δεν μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα. Ομως δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση στα χέρια της τύχης και του άγχους. Υπάρχουν σίγουρα εξηγήσεις, αλλά θα είμαι πιο συγκεκριμένος όταν θα έχω τεκμηριωμένα πράγματα. Ο,τι βλέπω τα μετράω μόνο με το μάτι. Δεν έχω στα χέρια μου κάποια στοιχεία για να αξιολογήσω, με τους συνεργάτες μου, την κατάσταση».

Για το αν όλοι οι παίκτες του Παναιτωλικού έχουν καταλάβει την κατάσταση: «Καμιά φορά ίσως να προτιμούσα ποδοσφαιριστές που να μην παίρνουν βαθιά πολλά πράγματα μέσα τους. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στην ομάδα που να είναι αδιάφορος. Αλλά είναι τόσο πολύ μεγάλο μερικές φορές το βάρος που βγαίνει έτσι στο γήπεδο. Δεν υπάρχει αδιάφορος παίκτης στην ομάδα, σε αυτό είμαι ξεκάθαρος».

Για το πώς βλέπει τη συνέχεια: «Δεν είμαι άνθρωπος που απογοητεύομαι εύκολα. Πρέπει οι παίκτες να φανούν δυνατοί, γιατί είναι δύσκολες οι στιγμές και εδώ θα φανεί το μέταλλο που μπορεί να δημιουργήσει η ομάδα. Είναι κρίμα από το Θεό αυτό που συμβαίνει. Θα πολεμήσουμε σαν τρελοί για να σώσουμε την ομάδα».

Για το αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, με βάση και το πρόγραμμα που ακολουθεί: «Για μένα δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα ματς. Θεωρητικά τα δύο εύκολα ματς που είχαμε και είχαμε επαναπαυθεί ως ομάδα, ήταν αυτά με τη Δόξα Δράμας και κατορθώσαμε να πάρουμε μηδέν βαθμούς. Δεν είναι θέμα προγράμματος, αλλά τι θα κάνουμε εμείς. Τι καλή ψυχολογία θα έχουμε, τι πίστη και τι αυτοπεποίθηση ότι είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Ναι, είναι αναστρέψιμη και θα παλέψω γι’ αυτό».

Για τη διαιτησία και το πέναλτι που ζητά ο Παναιτωλικός στο πρώτο 20λεπτο: «Δεν έχω δει το παιχνίδι, ούτε φάσεις. Εχω πει ένα πράγμα, ότι για τη διαιτησία δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσω. Είναι μια τακτική που προσπαθώ να ακολουθήσω ως άνθρωπος. Σίγουρα γνώμη για μια φάση μέσα στο γήπεδο έχω, αλλά δεν θέλω να την πω. Αν πρέπει να κερδίσουμε και τους διαιτητές, ας το κάνουμε. Το καταλαβαίνω, αλλά δε θέλω να έχω δικαιολογίες μέσα μου. Εγώ θέλω να επικεντρωθώ για ποιο λόγο δεχόμαστε εύκολα γκολ ή γιατί δεν σκοράρουμε συχνά. Για τα υπόλοιπα θέματα, μπορεί να μιλήσει η διοίκηση».

Για το πρόβλημα στο γκολ: «Μερικές φορές φαίνεται ότι η εστία γίνεται 1,5 μέτρο. Ομως να μην μπούμε μόνο στο θέμα του γκολ, αλλά είναι και ο τρόπος που θα φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή. Στα τελευταία ματς δείχνουμε μπλοκαρισμένοι για να δημιουργήσουμε φάσεις, με εξαίρεση το παιχνίδι εδώ με τη Δόξα».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Στο ποδόσφαιρο έχουμε δεχθεί αποδοκιμασίες όλοι μας. Είναι μια κατάσταση που δεν μας αρέσει. Δημιουργεί άσχημο συναίσθημα μέσα στο γήπεδο στους παίκτες, αλλά πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτό και να παλέψουμε. Πριν έρθω είχα την καλύτερη άποψη γενικά για την ομάδα, τον κόσμο. Οταν είσαι τρεις μήνες με αυτά τα αποτελέσματα, δεν μπορείς να περιμένεις άλλη αντίδραση από τον κόσμο. Αν ήμασταν στην Αγγλία θα ήταν διαφορετικά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξανακερδίσουμε τον κόσμο με την προσπάθειά μας και τα αποτελέσματα. Ο κόσμος έχει φιλοδοξίες για την ομάδα, περιμένει πράγματα. Κανείς δεν έχει άδικο σε αυτή την ιστορία. Ούτε εμένα μου αρέσει να βρίζουν τους παίκτες ή εμένα, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσω. Αν πρέπει να σπάσουμε και το κεφάλι μας για να κερδίσουμε τον κόσμο να είναι μαζί μας, ας το κάνουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν κάποια συνθήματα που με στενοχώρησαν και μένα, αλλά υπήρχε και κόσμος που χειροκρότησε κάποιες προσπάθειες. Να σας πω την αλήθεια, εγώ σήμερα περίμενα χειρότερα πράγματα».

Για την κίνηση του Χαριστέα να πάει απευθείας στα αποδυτήρια αμέσως μετά την αλλαγή του: «Εγώ τον έστειλα. Εγώ είπα να φύγει κατευθείαν στα αποδυτήρια. Δύο φορές το είπα στον συνεργάτη μου να πάει κατευθείαν μέσα».