3.000 γυναίκες εξετάστηκαν για οστεοπόρωση στο πρόγραμμα του δήμο Αγρινίου

Στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας τον Ιούνιο 2013 με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου και συνολικά εξετάστηκαν 3000 περίπου γυναίκες εκ των οποίων 2000 εξετάστηκαν στο Αγρίνιο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και οι 1000 στις 9 περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας: Στράτου, Νεάπολης, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Μακρυνείας, Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων.Για την υλοποίηση αυτής της δράσης συνεργάστηκαν οι προέδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, οι εθελοντές γιατροί και οι γιατροί των Αγροτικών Ιατρείων.

Η κ. Μαργαρίτα Σερπάνου, αρμόδια Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται μαζικά. Η οστεοπόρωση θεωρείται “σιωπηλή νόσος”, η θεραπεία της έγκειται στη πρόληψη. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας. Οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία για επανάληψη του προγράμματος, αλλά και για την υλοποίησης παρόμοιων δραστηριοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας τους».