Άδωνις στο Μεσολόγγι : Δεν κλείνει καμία δομή υγείας στην Αιτωλοακαρνανία [HDvideo +pics]

Προανήγγειλε αξιοποίηση για τα παλιά νοσοκομεία σε Μεσολλόγγι και Αγρίνιο
Με την παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργίαδη έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Ωστόσο η παρουσία του είχε και ειδήσεις για την Αιτωλοακαρνανία.

Δείτε στην webtv του maygrinio.gr αποσπάσματα της ομιλίων και των δηλώσεων Γεωργιάδη

ΝΟΔΕΠριν την εκδήλωση ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τους διοικητές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά μέσα στο καλοκαίρι που γίνουν προσλήψεις θα στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς ειδικά για το Μεσολόγγι. Όσον αφορά το παλιό νοσοκομείο του Μεσολογγίου ανέφερε πως θα επισκευασθεί από το νέο ΕΣΠΑ και θα αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση του ιαματικού τουρισμού, όπως είναι και η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη ανέφερε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αξονικός τομογράφος που βρίσκεται στο παλιό νοσοκομείο του Αγρινίου θα μεταφερθεί στο Μεσολόγγι. Αναφορικά με τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι δεν θα κλείσει κανένα ούτε στην Αιτωλοακαρνανία. Ενώ χαρακτήρισε διοικητικής φύσης το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμακοποιού στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, το οποίο -όπως είπε- λύνεται και τόνισε ότι δεν θα κλείσει κανένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Αναφορικά με την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείο του Αγρινίου έκανε λόγο για σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο, έτσι ώστε να μεταφερθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υπάρχουν διάσπαρτες στην περιοχή. Ερωτώμενος σχετικά σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κλείσει κάποιο κέντρο υγείας στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και γενικά.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ, που πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους συνθημάτων κατά της κυβέρνησης, του μνημονίου και της ΝΔ μια ομάδα νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το χώρο της εκδήλωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον “Γιώργο Παπανδρέου στο τετράγωνο” και “παντελώς άσχετο”. Με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη από το ΣΥΡΙΖΑ είπε “εδώ δεν μπορεί να διαλέξει περιφερειάρχες, θα μας κάνει κριτική για το πρόγραμμα, το μνημόνιο και το πλεόνασμα;” και πρόσθεσε “αμφιβάλλω αν ξέρει τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα”. Νωρίτερα είχε σταθεί αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και της οικονομίας λέγοντας ότι το έργο της κυβέρνησης διέψευσε τις προβλέψεις ξένων παραγόντων για την ύφεση και το έλλειμμα και χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα (σ.σ που ήδη αμφισβήτείται αν υπάρχει από τον πρόεδρο της Eurostat) πολύ μεγάλο. Τέλος ανέφερε πως οι πολίτες εκτιμούν την προσπάθεια που γίνεται και γι΄αυτό όπως είπε η ΝΔ θα είναι… πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, δήμαρχοι και υποψήφιοι που πρόσκεινται στη ΝΔ, πολυτευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος.