Π. Λαλιώτης : Σε «κοινωνική κοροϊδία» έχει μετατραπεί το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού, «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Σε «κοινωνική κοροϊδία» έχει μετατραπεί το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης, αφού ελάχιστες είναι οι αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια για την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού, το οποίο μπροστά στην ανέχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού φαντάζει «σταγόνα στον ωκεανό».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού, «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης εισπράττει καθημερινά την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου για την πρωτοφανή αυτή κοροϊδία που συντελείται σε βάρος του. Τα κοινωνικά κριτήρια για την καταβολή του μερίσματος είναι «ασφυκτικά» με αποτέλεσμα να αποκλείονται χιλιάδες συμπολίτες.Ο αποκλεισμός ξεκίνησε με τους μακροχρόνια ανέργους, συνεχίστηκε με τους «φιλοξενούμενους» ανέργους και νέους, αλλά και με τα άτομα με αναπηρία. Το κορυφαίο δε, όλων είναι, πως βασικό κριτήριο στην υποβολή της αίτησης είναι το εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους, δηλαδή η οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου έναν χρόνο πριν, τότε που ενδεχομένως είχε δουλειά και δεν είχε ανάγκη.

Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία από το περίφημο «κοινωνικό μέρισμα», είναι η καταγγελία συγγενούς ατόμου με σύνδρομο Down στον κ. Λαλιώτη. Όπως του μετέφερε «η σύνταξή του είναι 690 ευρώ τον μήνα μαζί με το επίδομα απολύτου αναπηρίας και το ΕΚΑΣ που είναι 30 ευρώ. Ακίνητα δεν έχει, με αυτά τα 690 ευρώ προσπαθεί να επιβιώσει όχι να ζήσει, αφού η οικογένειά του τον ενισχύει για να έχει όλα όσα χρειάζεται ένα άτομο με αναπηρία άνω του 80%. Υπέβαλε αίτηση και η απάντηση βγήκε αρνητική». «Αλήθεια αυτό το άτομο, όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες, που ζουν δύσκολες ώρες δεν δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα;», αναρωτήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επεσήμανε πως θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να διευρυνθούν άμεσα τα κριτήρια και να αρθεί η αδικία σε βάρος χιλιάδων δικαιούχων στη Δυτική Ελλάδα.”