Να μπει τέλος στις αυθαιρεσίες στην Τουρλίδα

Αποφάσεις από την Κτηματική
Οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια. Στην υπάρχουσα κατάσταση ήρθαν να προστεθούν και αρκετές αυθαιρεσίες που έγιναν τα τελεταία χρόνια στην παραλία της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι.

Η Κτηματική Υπερεσία Αιτωλοακαρνανίας εσχάτως ενεργοποιήθηκε για δυο περιπτώσεις επιχειρήσεων που λειτουργούν στην παραλία, όπου και διαπίστωσε αρκετές αυθαιρεσίες. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης, ωστόσο βάσει νόμου δίνεται διορία τριάντα ημερών από την κοινοποίηση των πρωτοκόλλων στους ιδιοκτήτες για την απομάκρυνση όλων των κατασκευών που έχει κατασκευάσει εντός χώρου αιγιαλού-παραλίας. Η σχετική διορία λήγει τις επόμενες ημέρες και σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη, η απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών θα πραγματοποιηθεί από συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου. Μάλιστα αν συμβεί κάτι τέτοιο η σχετική δαπάνη θα καταλογιστεί σε βάρος των ιδιοκτητών.

Ωστόσο μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς από καιρό υποτίθεται πως αναμένονταν πλήθος κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όμως ελάχιστα έχουν γίνει, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι υπάρχουν 365 καταγραφές αυθαίρετων κατοικιών, για 172 από αυτές έχουν εκδοθεί αμετάκλητες αποφάσεις, αλλά έχουν υλοποιηθεί μόνο 22 κατεδαφίσεις σε επίπεδο Περιφέρειας.