Εκδηλώσεις στην Ορεινή Τριχωνίδα

Όπως κάθε χρόνο τον Αύγουστο έχουν καθιερωθεί μερικές εκδηλώσεις στα χωριά της ορεινής Τριχωνίδας. Είναι οι μέρες που γεμίζουν έστω και προσωρινά με ζωή, αφού τα επισκέπτονται αρκετοί «ξενιτεμένοι» και καταγόμενοι από τα πανέμορφα μέρη του ορεινού όγκου της περιοχής μας.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
Αντάμωμα των ορεινών χωριών της Τριχωνίδας στις 18:00 στο «διάσελο του Κάρμα» (Διασταύρωση Αμβρακιάς – Νεροχωρίου – Αργυροπηγαδίου). Παραδοσιακή μουσική, χορός, φαγητό-ποτό κουβέντα. Συνδιοργάνωση των συλλόγων: Αμβρακιάς, Αργυροπηγαδίου, Δρυμώνα, Κοκκινόβρυσης, Νεροχωρίου, Χαλικίου, Νεροσύρτη

Πέμπτη 7 Αυγούστου
Πεζοπορικό προσκύνημα στην Παναγιά την Προυσιώτισσα από το «μονοπάτι της Παναγίας» την κλασική διαδρομή που διέρχεται στις πλαγιές του Παναιτωλικού όρους και ενώνει την Αιτωλία με την Ευρυτανία. Εκκίνηση ώρα (06:00 πμ) από τις Λάκκες της Αμβρακιάς και επιστροφή από Προυσό γύρω στις 3 μ.μ. με λεωφορείο με προορισμό το σημείο εκκίνησης.

Σάββατο 9 Αυγούστου
Θεία λειτουργία στο περίτεχνο εκκλησάκι τον Αϊ-Γιώργη του νεομάρτυρα που βρίσκεται στην κορφή, ανάμεσα στα δυο χωριά Αργυροπηγάδι και την Αμβρακιά. Κοντά στο ελατοδάσος σε σημείο με εκπληκτική θεα στα γύρω βουνά, βρίσκεται ο ναός του Αϊ-Γιώργη του νεομάρτυρα, μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής. Ο ναός είναι πια ανακαινισμένος και έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που είχε υποστεί στο παρελθόν.

Σύλλογος των απανταχού Αμβρακιωτών «Οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες»
www.amvrakia.com