Αγρίνιο : Ημερίδα για τη πρόληψη των διατροφικών διαταραχών στην εφηβεία

Στο πλαίσιο του θεσμού της Αγωγής Υγείας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας αποδίδει μεγάλη σημασία στην Διατροφική Αγωγή. Είναι αποδεκτό ότι το οικογενειακό περιβάλλον ασκεί μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση των στάσεων και των προτύπων συμπεριφοράς των παιδιών σε θέματα διατροφής πριν έρθουν στο σχολείο. Ωστόσο, επειδή το σχολείο αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών, μπορεί να αξιοποιήσει το ρόλο του, και να επηρεάσει τα παιδιά στο να διαμορφώσουν υγιεινή διατροφική συμπεριφορά. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να γίνει τρόπος ζωής.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Διεύθυνση Δ.Ε. σε συνεργασία με την Διεύθυνση Π.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές στην εφηβεία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου (παλιό Πολυκλαδικό Λύκειο). Εισηγητές στην εκδήλωση αυτή θα είναι οι η κ. Κροκίδη Ευαγγελία-Σχολική Σύμβουλος Οικιακής Οικονομίας, που θα εισηγηθεί το θέμα: «Αρχές υγιεινής διατροφής ως πρόληψη της παχυσαρκίας» και ο κ. Μελισσαράτος Μάκης Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, που θα εισηγηθεί το θέμα: «Νευρογενής Ανορεξία-Βουλιμία». Μετά τις Εισηγήσεις θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.

Την ομιλία μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι καθηγητές επιθυμούν. Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί σχετική Βεβαίωση παρακολούθησης.