Εκδήλωση για την παχυσαρκία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

1ο Δημοτικό Σχολείο ΑγρινίουΗ παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει πλέον αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, καθώς ένας στους δύο Ευρωπαίους είναι υπέρβαρος, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις είναι παχύσαρκος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας στις 24 Οκτωβρίου, η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα Ελληνόπουλα που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τα σχολεία όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο».
Έτσι, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, διοργάνωσε σήμερα, 24-10-2014, ενημερωτική εκδήλωση με ομιλήτρια την κ. Λυμπέρη Μαίρη, (MSc) Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να λύσουν τις απορίες τους. Ακόμη, υλοποιήθηκαν δράσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών δημιουργήθηκαν κολάζ, κόμικς και γράφηκαν κείμενα.

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Βασίλης Κωστόπουλος
Δάσκαλος-Μαθηματικός