Αιτωλοακαρνάνες μεταξύ των επιβατών του Norman Atlantic

Δραματική επιχείρηση διάσωσης
Σοκαριστικές είναι οι στιγμές που ζουν από τα ξημερώματα οι επιβαίνοντες του πλοίου Norman Atlantic (βρίσκονταν επάνω του 478 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα), στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά στο γκαράζ τα ξημερώματα και ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας στην Αδριατική.

Από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης η οποία διεξάγεται μέσω ελικοπτέρων. Στο φλεγόμενο πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται και έξι Αιτωλοακαρνάνες. Πρόκειται για έναν άνδρα από το Αγρίνιο, έναν Μεσολογγίτη, ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου από τον ορεινό Βάλτο, έναν οδηγό νταλίκας από τα Παλιάμπελα του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, έναν ακόμη οδηγό φορτηγού από την Παραβόλα και έναν Ναυπάκτιο επίσης μέλος του πληρώματος του Norman Atlantic. Ωστόσο τα νέα είναι μάλλον καλά για τους δύο άνδρες με καταγωγή από την περιοχή του Αγρινίου και τους άνδρες από το Βάλτο και το Ξηρόμερο, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διασωθεί και μεταφερθεί σε άλλο πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα το απογεύμα επιχειρήθηκε να προσδεθεί το φλεγόμενο πλοίο σε ρυμουλκό κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, καθώς έσπασε ο κάβος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται νέα προσπάθεια πρόσδεσης του πλοίου. Δυστυχώς, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, ένας επιβάτης, ελληνικής καταγωγής, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ προσπαθούσε να επιβιβστεί σε λέμβο για να μεταφερθεί σε παραπλέον σκάφος.