Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Λόρδος Βύρων και Μεσολόγγι – Γ’ Διαδρομή»

Εγκαίνια της έκθεσης «Λόρδος Βύρων και Μεσολόγγι – Γ’ Διαδρομή» από την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 189 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου διοργάνωσε έκθεση στο χώρο όπου στεγάζεται η δραστηριότητά της στο Μεσολόγγι, με θέμα «Λόρδος Βύρων και Μεσολόγγι – Γ’ Διαδρομή» Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου, ενώ τα έργα των επωνύμων καλλιτεχνών που παρουσιάζονται, προέρχονται από τη συνεργασία της Πινακοθήκης με την γκαλερί «Ζουμπουλάκη».Η έκθεση συμπληρώνει τον θεματικό κύκλο αντίστοιχων εκθέσεων προηγουμένων ετών και είναι αφιερωμένη στον φιλέλληνα ποιητή Λόρδο Βύρωνα ο οποίος έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Μεσολόγγι.

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Λόρδος Βύρων και Μεσολόγγι – Γ’ Διαδρομή»Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, ευχαρίστησε τους ιδρυτές της Πινακοθήκης Χρήστο και Σοφία Μοσχανδρέου για την συμμετοχή τους στις Εορτές Εξόδου, σημειώνοντας ότι « η πρωτοβουλία και προσφορά της Πινακοθήκης στην τέχνη και τον πολιτισμό είναι διαρκής και αξιέπαινη. Ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στηρίζει και θα στηρίξει κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία που έχει ως στόχο της την τόνωση και ενίσχυση του πολιτισμού, της τέχνης, των γραμμάτων».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, οι Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος και Θέρμου Σ. Κωνσταντάρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας, καθώς επίσης αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσολογγίου και δημοτικοί σύμβουλοι.Παρευρέθηκαν επίσης οι εικαστικοί καλλιτέχνες Γ. Αδαμάκης, Μ. Γκολέμας και Χ. Κοντοσφύρης, καθώς και η διευθύντρια της γκαλερί Δ. Ζουμπουλάκη.