Ο οργανισμός του νοσοκομείου και η μηνυτήρια αναφορά

Απαίτηση από το διοικητή για απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς
Για άλλη μια φορά η συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου συνοδεύτηκε από… ανορθόδοξα πράγματα. Αφορμή η άρνηση του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Βλάχου να προχωρήσει στις τοποθετήσεις προϊσταμένων, όπως ορίζει εδώ και 27 μήνες ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου και ο νόμος.

Για το θέμα αυτό έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Βλάχου οι ενδιαφερόμενες προϊσταμένες της νοσηλευτικής υπηρεσίας, ζητώντας να υπογράψει την τοποθέτησή τους σύμφωνα με το νέο οργανισμό του νοσοκομείου και να πληρωθούν έτσι οι κενές οργανικές θέσεις. Ο διοικητής Γ. Βλάχος, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ζήτησε από τους εργαζόμενους να πιέσουν τον εκπρόσωπό τους στο ΔΣ του νοσοκομείου, Στ. Μερμίγκη, να αποσύρει τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα στην Εισαγγελία Αγρινίου. Στο άκουσμα αυτής της απαίτησης οι εργαζόμενοι απόρησαν, αφού η μηνυτήρια αναφορά του Στ. Μερμίγκη κάθε άλλο παρά εμποδίζει την εφαρμογή του νέου οργανισμού, αντιθέτως αναδεικνύει το θέμα. Ο Στ. Μερμίγκης, που κλήθηκε από τους εργαζομένους στο γραφείο του διοικητή, διευκρίνισε πως η μηνυτήρια αναφορά του δεν αφορά ονομαστικά τον διοικητή, αλλά είναι κατά παντός υπευθύνου.

Οι ενδιαφερόμενες προϊσταμένες, βλέποντας την άκαμπτη στάση του διοικητή, απευθύνθηκαν στη συνέχεια στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου που συνεδρίαζαν, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Βλάχος επανέλαβε την απαίτηση του για απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς. Απ΄ ό,τι φαίνεται ο νέος οργανισμός δεν θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι την τοποθέτηση νέου διοικητή στο νοσοκομείο, αφού ο Γ. Βλάχος μετά την απαίτηση της ηγεσίας του Υπ. Υγείας δηλώνει διατεθειμένος να παραιτηθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Υπενθυμιζεται ότι η μη εφαρμογή του οργανισμού του νοσοκομείου Αγρινίου επί 27 μήνες αδικεί κατάφωρα και πλήττει οικονομικά συγκεκριμένους εργαζόμενους που βλέπουν όλο αυτό το διάστημα να βρίσκονται σε θέσεις προϊσταμένων συνάδελφοί τους που δεν πληρούν τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα… και να καρπώνονται το επίδομα θέσης ευθύνης.